środa, 9 lipca 2014

Jak usmażyć omlet z jajek

Omlet z jajek z dodatkami jest prosty do zrobienia. Zobacz jak przygotowuje się omlet z szynką. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Nabyłem ostatnio naczynie do sporządzania omletu w kuchence mikrofalowej, zrobiłem zgodnie z przepisem zamieszczonym do tego naczynia, ale wyszedł mi gumiasty,dla mnie nie do zjedzenia! Taki omlet, jaki jedliście w hotelu na wakacjach.


Pytacie mnie w mailach jak zrobić omlet z szynką lub jak zrobić omlet na szynce, taki domowy, pyszny, soczysty i lekki. Klasyczny omlet z jajek, ubitych z mlekiem i podsmażonych na patelni z masłem i serem jest prosty do zrobienia. OMLET to potrawa przyrządzana z roztrzepanych jajek z odrobiną mleka, które po doprawieniu wylewa się na nagrzaną patelnię z masłem i smaży do ścięcia się masy. Można przygotować omlet na słodko jak i na słono. Omlet to świetna propozycja na śniadanie z wykorzystaniem jajek.


Bardzo szybko się go przygotowuje i można dodać do niego ulubione dodatki: szynkę, ser, paprykę. Jak zrobić omlet z jajek? Można go przygotować bez dodatków lub z szynką, serem czy warzywami.


Jak usmażyć omlet z jajek

Do przygotowania omletu będą potrzebne jajka, woda, sól i pieprz oraz odrobina masła. Opcjonalnie można wykorzystać dodatki w postaci szynki, sera lub ugotowanych warzyw, np. Omlet to danie przygotowywane na patelni z rozmąconych jajek z dodatkami.


Ta szybka w przygotowaniu potrawa może być przyrządzana na śniadanie, obiad i kolację. Składa się tylko z jajek i opcjonalnie z odrobiny mąki. Do jego słodkiej wersji często dodaje się dżemy i owoce.


Jak usmażyć omlet z jajek

Do słonej pasują natomiast warzywa, takie jak brokuły czy pomidory. Wypróbuj również omlet francuski z groszkiem, do którego przyrządzenia wykorzystać możesz zarówno świeże, jak i konserwowe warzywo. Bardzo smaczny omlet, natkę pietruszki możemy zastąpić szczypiorkiem.


Chrupiący omlet z jajek i makaronu Barilla. Aby usmażyć omlet wystarczy patelnia, odrobina masła lub oliwy, i dobre jajka. Na dobrze rozgrzaną patelnię (ale bez przesady), na której roztopiliśmy łyżkę masła, wylewamy zmiksowane, osolone jajka.


Gdy od spodu omlet się zetnie, podważamy go łopatką i składamy na patelni jak kanapkę. Rozłóż połowę pieczarek na środku jajek. Na wierzch posyp połową porcji sera.


KitchenBook, Przemek Przemysław Suliński, szef kuchni La Fiesta, Przepisy kulinarne, Śniadania, Omlet Składniki: jajka, łyżki mąki, olej. OMLET z jabłkiem czyli błyskawiczny placek z jabłkiem, racuch gigant - jabłko w cieście. Oczywiście zawsze można specjalnie ugotować warzywa lub usmażyć, ale ten prosty omlet to genialny pomysł na wykorzystanie tego, co nam zostało po poprzednim dniu. Puszysty omlet z szynką i serem - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Nie obracaj go ani nie mieszaj.


Zaczekaj, aż wierzch zacznie się ścinać – ma pozostać lekko wilgotny. Ostrożnie zsuń omlet na talerz, dzięki czemu się nie rozpadnie. Posmaruj go serkiem i dodaj pokrojone warzywa wraz z chudą szynką. Zwiń ostrożnie omlet z szynką i rukolą i przekrój na pół, a potem podawaj jak wrapy. Czyli biszkopt z patelni :-) Dobry na weekendowe śniadanie lub szybki podwieczorek dla dzieci.


W tym czasie blenderem przygotowujemy masę z jajek, mąki, mleka i wybranych przypraw. Dutch baby możemy podawać na słono i słodko. Rozgrzane naczynie lub patelnię wyjmujemy ostrożnie z piekarnika, rozpuszczamy łyżkę masła i wlewamy ubite składniki. Pieczemy około minut do momentu, kiedy omlet.


Omlet Z Jajek Klasyczny - informacje, zdjęcia, materiały video. Delikatny smak omleta w połączeniu z patisonem, który będzie wręcz rozpływał się w ustach, to połączenie idealne! Jeśli chcesz to wszystkie składniki możesz wymieszać z jajkiem a dopiero później je usmażyć, jednak uważam, że ta wersja jest znacznie smaczniejsza.


Wybierz składniki jak najlepszej jakości - to od nich będzie zależeć końcowy smak potrawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty