piątek, 24 lipca 2015

Ciastka amoniaczki przepis

Ciastka amoniaczki przepis

Spodobał mi się jej pomysł na cukrową posypkę na wierzchu. Ciasto rozwałkowuje się na wysypanym cukrze, wycina foremkami i piecze wierzchem do góry w piekarniku. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, odrobinę soli, cukier waniliowy, mąkę, i amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku. Wszystkie składniki siekamy nożem, a następnie szybko zagniatamy gładkie ciasto.


Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika na ok. Nieśmiertelny przepis na ciastka znane od pokoleń :) Ciasteczka, które można przechowywać tygodniami. Amoniaczki wg przepisu mojej babci.


Jest to klasyczny przepis na ciastka amoniaczki,. W tym miejscu możesz zgłaszać sytuacje, w których może dochodzić do nadużyć lub błędów technicznych. W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę. Ciastka, które są znane od dawna i na pewno większość z Was kojarzy je ze swojego dzieciństwa.


Ciasteczka z tego przepisu wychodzą chrupiące, lekko maślane, a przede wszystkim można je dosyć długo przechowywać w szczelnym pojemniku. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Doskonałe do herbaty lub ze szklanką zimnego mleka. Maczać w nich pomalowane białkiem ciastka.


Należy pamiętać, żeby przed zamknięciem dobrze wystygły! Połączyć wszystkie składniki i zarobić ciasto. Rozwałkować na grubość ok.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na amoniaczki ewy wachowicz. Podczas pieczenia w kuchni unosi się delikatny zapach amoniaku. Ciastka amoniaczki - przepis - alman - wielkiezarcie.


Od razu po upieczeniu ciastka są miękkie, a gdy przestygną pozostają miękkie w środku, a z zewnątrz tworzy się lekka chrupiąca skórka. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. A w smaku przepyszne, z delikatnie wyczuwalnym amoniakiem, ale przecież to amoniaczki.


Wychwalała te ciasteczka, że takie pulchne, że mogą długo poleżeć no i strasznie smaczne;) Pomyślałam no dobra trzeba spróbować dopytałam gdzie kupić ten amoniak bo jakoś wcześniej nie widziałam go w sklepach i ruszyłam na zakupy :). Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. I słusznie, bo są słodkie, proste w przygotowaniu, a przede wszystkim przepyszne. Ciasteczka amoniaczki to coś, bez czego wiele domów nie umie sobie wyobrazić popołudniowej herbaty.


Czas przygotowania: min. Ciasteczka są pieczone w moim domu od lat ,niedrogie ,świetna zabawa dla dzieci. Znajdziesz tu wszystkie najlepsze przepisy na domowe, pyszne małe smakołyki. Są tu między innymi: amoniaczki, kokoski. Jeśli chodzi o ciastka Nigella nie zawodzi.


Szybkie do przygotowania, zwłaszcza jeśli mamy natychmiastową ochotę na coś słodkiego i czekoladowego. Gorące, prosto z blachy, są jak małe kawałeczki brownies, z roztapiającą się czekoladą w środku. CIASTECZKA – NAJLEPSZY PRZEPIS. Na moim kanale na YouTubie znajdziecie proste przepisy na ciasteczka, żeby subskrybować kanał i nie przegapić nowych filmów, wystarczy kliknąć tutaj:PRZEPISY JOLI NA.


Dobrze się przechowują w zamkniętej puszce lub słoju. Nie wiem jak długo mogą stać , bo u mnie z reguły dłużej nie wytrzymują jak dwa tygodnie. Dzieki za fajny przepis. AMONIACZKI WEDŁUG PRZEPISU MOJEJ MAMY - tradycyjny przepis z mojego rodzinnego domu :) Najlepszy!


Ciastka amoniaczki przepis

Wykrawałam ciastka foremką, układałam na blaszce i piekłam w piekarniku o temperaturze 2stopni około min. Po upieczeniu ciastka posypałam cukrem pudrem. Zarobić ciasto, wynieść do chłodu na ok.


Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty