piątek, 21 października 2016

Kiełbasa wędzona przepis

Domowa ma po prostu niepowtarzalny zap Zobacz więcej. Przy wyrobie kiełbasy w doborze gatunków mięsa macie wielką dowolność. Możecie wykorzystać wieprzowinę, wołowinę, mięso z indyka czy baraninę tworząc różne kombinacje smakowe.


Lista przepisów na kiełbasa polska surowa wędzona z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Wszystkie przyprawy tłuczemy ze sobą w moździerzu, mieszamy wraz z cukrem, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przygotowaną mieszanką dokładanie nacieramy mięso, przekładamy w chłodne miejsce u marynujemy przez 5-dni. Pyszna domowa kiełbasa wędzona.


Nikogo chyba nie trzeba przekonywać o wyższości takiej domowej wędliny nad ta kupowaną. Nie chodzi już nawet o to, że wiemy co jemy (chociaż to też duża zaleta). Domowa wiejska wędzona kiełbasa Niedawno na facebooku pokazywałam Wam kiełbaskę jaką wędzi mój tata.


Kiełbasa wędzona przepis

Domowa wędzona kiełbasa wieprzowa - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Biała kiełbasa składniki kg ładnej szynki, kg mięsa z golonki kg łopatki, kg pachwiny kg słoniny łyżka stołowa pieprzu - kopiasta łyżek majeranku. KIEŁBASA POLSKA WĘDZONA - SKRÓT INSTRUKCJI: 1. Rozdrabnianie: Zgodnie z recepturą. Mieszanie: Wieprzowinę kl.


Dodane przez jasiekw: Tylko o kuchni. Ja mam taką puszkę ala szynkowar. Peklowanie: Peklowanie mięsa na kiełbasę tak jak peklowanie podawane wcześniej, na inne kiełbaski, z tym, że dodajemy do soli i saletry cukier.


Kiełbasa wędzona przepis

C - jedną godz na kilo mięsa. Wędzona domowa kiełbasa. Wkładam mięsko do woreczka , potem do puszki lekko dokręcam, wkładam do garnka z gotującą wodą tak aby woda sięgała ponad poziom mięska i gotuję w temp: - 1st.


Znane są nam składniki z jakich została przygotowana – nie zawiera chemii, która dodawana jest do tej ze sklepu. Komin lub klapę mamy wtedy uchyloną żeby kiełbasa odparowała i obeschła. Najlepsza kiełbasa ze sklepu nie zastąpi domowej kiełbasy z wędzarni. Domowa ma po prostu niepowtarzalny zapach i smak. Według nas najlepsza kiełbasa jest zrobiona częściowo ze zmielonego mięsa, a częściowo z siekanego.


Kiełbasa swojska suszy się w wędzarni w temp. Składniki: 2kg karkówki wieprzowej, 45g soli, ząbków czosnku, łyżeczki pieprzu czarnego, 5-ziaren jałowca, ok. Wodę źródlaną zagotować ostudzić ,sól wymieszać z resztą przypraw i dodać do wystudzonej wody ,dodać obrany i wyciśnięty przez praskę czosnek,wlać tak przygotowaną miksturę do. Bardzo smaczna, z delikatnie wyczuwalną nutą jałowca. Również i tym razem na moim świątecznym stole nie mogło zabraknąć swojskich wędlin.


Chcę zaprezentować sprawdzony przepis na fantastyczną, wędzoną, swojska kiełbaskę, którą wędziłem na ciepło w wielkoczwartkowe przedpołudnie. Pokażę Wam jakie są poszczególne. Strona główna Przepis na kiełbasę wiejską Szara rozkosz.


Pyszną kiełbasę na Wielkanoc przygotowałam z mięsa wieprzowego z karkówki. Pyszna domowa kiełbasa wędzona jest rewelacyjna w smaku, aromatyczna, wyśmienita, genialna. Kroimy drobno, następnie można zmielić dwukrotnie maszynką o drobnych oczkach.


Domowa kiełbasa wędzona Mięso myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki razem ze słoniną następnie mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty