Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.
Leczo jest dobre jako jednodaniowy sycący obiad lub w mniejszych ilościach jako późne śniadanie, treściwa kolacja, a nawet jako jedna z kilku potraw serwowanych na imprezie. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Przepis na leczo z cukinii. Można przygotowywać je przez cały rok.
W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Twojego przepisu nie jest węgierską potrawą. Mimo to, ja również robię taki gulasz warzywny i mówię na niego leczo bo tak się już u nas przyjęło :-) Smacznego i pozdrawiam. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć.
Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. ZAWSZE robi bez cukinii. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone. Coś ciepłego, sytego, domowego. Nasze leczo z cukinią i bakłażanem przypomina nieco wegetariańskie ratatouille z Prowansji, które zawiera przede wszystkim cukinię i bakłażana.
W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). W Polsce leczo chętnie uzupełnia się o cukinie lub bakłażany, cebulę i pieczarki. Warzywa smaży się zwyczajowo na smalcu, z dodatkiem boczku lub kiełbasy, jednak wegetariańska odmiana potrawy jest również chętnie przyrządzana. Przygotowanie leczo nie zajmuje zbyt dużo czasu.
Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Leczo z cukinii to cudowne, letnie danie. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.
Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.
Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza. Aromatyczne leczo wypełnione po brzegi warzywami to pyszne jednogarnkowe danie. Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych.
Takie domowe leczo z cukini jest super proste i dość szybkie do zrobienia. Idealne dla całej rodziny! Ważną informacją jest to, że ja zawsze przepis na leczo z cukinii szykuję w jednym garnku. Pyszne leczo z mielonym mięsem.
Warzywa puszczą sok, ale jeśli leczo było by za i gęste możemy dolać jeszcze wody. Osobiście lubię gdy w leczo jest sos, w którym można maczać pieczywo. Doprawiamy papryką słodką i wędzoną, solą, pieprzem.
Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Po minutach całość zalewamy pomidorami z puszki i jeśli jest potrzeba dodajemy resztę wody, przyprawiamy do smaku. Dusimy na małym ogniu min. LECZO - pyszny, wypróbowany przepis na domowe leczo.
Moja rodzina uwielbia leczo na obiad. Nie tylko cukinia, papryka, cebula, pomidory i wędlina lub mięso znajdują się w leczo. Ta potrawa przecież występuje w niejednej wersji. Tym razem skosztujcie dietetycznego leczo z cukinią!
Już nie raz o tym wspominałam, że cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, ponieważ prawie nie ma kalorii, a świetnie pasuje do wielu dań. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. NAJLEPSZE PRZEPISY Z CUKINII. Zebrałam dla Was wszystkie moje przepisy w jednym miejscu dzięki czemu w sezonie na cuknie bez problemu wyczarujecie coś pysznego. Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo.
Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny. Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.