Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Słoiki stawiamy do góry nogami w ciemnym, suchym miejscu, żeby się zawekowały. W ten sposób latem przygotowane leczo dotrwa do zimy bez konieczności pasteryzacji.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Leczo z kiełbasą - przepis. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków.
Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Danie, które swoje korzenie ma na Węgrzech, a co za tym idzie obowiązkowo powinno być pikantne. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością,. W tym czasie paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze cząstki. Cebulę z kiełbasą przekładamy do większego garnka, dodajemy paprykę i chwilę dusimy pod przykryciem.
W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano. Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal.
W Polsce przyrządzana jest często na oleju z dodatkiem cukinii, kabaczka lub bakłażanów. Danie można przygotować również na ryżu, zwiększając jego gęstość. Lista przepisów na leczo z kabaczkiem z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Teraz czas na pomidorki z puszki, które będą bazą dla naszego lecza oraz przyprawy tj.
Gdy całość zacznie się gotować dodajemy pokrojoną cukinię - wielkość zależy od gustu - jeśli chcemy by była chrupiąca, kroimy na większe części, a jeśli chcemy by się rozpadła, kroimy na małe cząstki. Przepis na leczo z kabaczkiem. Czy może być bardziej idealne połączenie chrupiących, kolorowych i aromatycznych warzyw niż to? Danie, jakim jest leczo bez papryki, to wielobarwne, łatwe do przygotowania i smaczne danie - możesz je przygotować z dodatkiem bekonu, albo bez, z kwaśną śmietaną, albo bez, z ostrymi płatkami suszonej papryki, jajkiem, itp.
Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.
Można przygotowywać je przez cały rok. Polecam podawać leczo z bagietką. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z papryki.
Dietetyczne leczo z cukinią świetnie nadaje się na przekąskę, na kolację, a także na obiad (zjedzone z ziemniaczkami). Mam nadzieję, że ten przepis zagości na waszym stole i często będziecie do niego powracać. Dołącz do mnie na instagramie i odbierz dietę za darmo! Sprawdzony przepis na leczo z kabaczka od MniamMniam.
Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Na leczo z kabaczka, czyli żółtej cukinii potrzebne są: papryka, cebula, pomidory, parówki, koncentrat pomidorowy i około 7gramowy kabaczek. Składniki kroi się w kostkę i dusi w garnku z przykrywką.
Ciasto na placki powstaje ze startej cukinii, mąki, czosnku i jajka. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.