czwartek, 14 sierpnia 2014

Biszkopt na kwadratową blachę

Dodane przez lukmanka w: Tylko o kuchni. Czyli po 30- minutach - bo tak jest w przepisie na biszkopt Pani Doroty z Moich Wypieków, sprawdzałam patyczkiem czy biszkopt jest suchy w środku. Mój biszkopt piekł się min w 1stopniach z termoobiegiem. Biszkopt, który zawsze się udaje.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na biszkopt na prostokątną blachę. Lista przepisów na biszkopt kakaowy na dużą blaszkę z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Odstawić do wystygnięcia.


Na pół rozmrożone truskawki zmiksować mikserem. Jaja powinny być zawsze od kur z wolnego wybiegu. Składniki ciepłe, czyli o temperaturze pokojowej. Piec najlepiej na górnej półce piekarnika na opcji grzanie od dołu.


M ) szklanka cukru kryształu szklanka mąki pszennej kopiate łyżki mąki krupczatki płaska. DODAJ PRZEPIS MÓJ PROFIL. Przepis na kwadratową blachę około cm. Ciasto ze słonecznikiem.


Dwie kremówki ubić, dodać serki homogenizowane. Na koniec do całości dodać łyżki cukru i jeszcze chwilkę ubijać. Na biszkopcie poustawiać całuski, zalać śmietaną. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wystudzić biszkopt, skroić z niego wierzch. Masa z malin i galaretki. Wykonanie: Wodę zagotować, wsypać galaretki, dobrze wymieszać.


CIASTO KOSTKA MALINOWA kwaśne od malin. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Jajka ubić razem z cukrem.


Biszkopt na kwadratową blachę

Na zimny biszkopt układamy truskawki, gdy są duże możemy przekroić na pół, zalewamy jeszcze. Warto mieć w domu podstawowy zestaw blach czyli keksówkę (długą, wąską blachę), tortownicę i tradycyjną blachę prostokątną lub kwadratową. Jeśli chcemy by nasz biszkopt był puszysty należy przesiać mąkę z proszkiem.


Dodaj płynne żółtko i składniki przesiane przez sito, a następnie wymieszaj. Dużą blachę (użyłam blaszki z wyposażenia piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia i na nim równo rozsmaruj ciasto. Piecz w 1stopniach Celsjusza ok. Piekarnik nagrzewamy do 1stopni. Kwadratową blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.


Wylewamy do niej ciasto biszkoptowe. Po upieczeniu odstawiamy nasz biszkopt to ostygnięcia. Po ostygnięciu przecinamy na pół - najlepiej nitką lub żyłką. Wlać żółtka i krótko zmiksować.


Mąkę wymieszać z proszkiem i wsypać do masy. Tłuszcz utrzeć i dodawać łyżkę cukru i łyżkę budyniu. Rodzina i dziecko - Forum Gdańsk, Gdynia, Sopot. Porozmawiaj o aktualnych problemach i radościach mieszkańców Trójmiasta.


Wczoraj upiekłam biszkopt - nie dopiekł się najprawdopodobniej z winy piekarnika. Dziś czytam wnilkwie przepis i widzę, że nie ma tu proszku do pieczenia. Pomyślałam, z proszkiem mi wyjdzie, dodałam trochę, biszkopt lepszy ale znów nie dopieczony! Piec minut w temperaturze 1stopni.


Upieczony jeszcze ciepły biszkopt oddzielić od papieru i zrolować. Ubić śmietanę na sztywno. No, może nie całkiem biszkopt, ale prawie, a poza tym przepyszne: jajek szklanki mąki szkl.


Biszkopt na kwadratową blachę

Miksujemy dobrze całe jajka z cukrem, dodajemy mąkę, olej, proszek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty