środa, 20 sierpnia 2014

Jak ugotowac leczo z kabaczka

Takie danie możecie podać z ryżem jak i chlebem. Uwierzcie mi na słowo, że leczo z kabaczkiem, papryką, pomidorami malinowymi i kiełbasą jest świetnie w smaku. Gorące leczo możecie przelać do słoików, zakręcić pokrywki i schować do lodówki. Cebulę z kiełbasą przekładamy do większego garnka, dodajemy paprykę i chwilę dusimy pod przykryciem.


W tym czasie kabaczka jeśli jest duży obieramy, usuwamy pestki, miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw. Kabaczek (czyli cukinia) to odmiana dyni o podłużnych owocach i cienkiej skórce. Duszone lub pieczone potrawy z kabaczka (z małą ilością tłuszczu) poleca się szczególnie osobom na dietach lekkich i odchudzających. Koniecznie sprawdź prosty przepis na warzywne leczo z grzybami.


Jeśli szukasz sposobu na proste w przygotowaniu i smaczne danie, to leczo będzie świetnym wyborem. Przygotuj je w wersji, którą najbardziej lubisz: pikantnej, z ząbkami czosnku i papryczką chili lub łagodnej, z dużą ilością ziół, takich jak tymianek, majeranek czy. Cudowne i aromatyczne danie- radosna twórczość mojego Narzeczonego.


Muszę przyznać,że to najlepsze leczo jakie jadłam. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.


Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. This feature is not available right now. Wiem, że dla niektórych z Was leczo nieodłącznie kojarzy się z wędzoną kiełbasą, ale zachęcam do przygotowania poniższego przepisu. Lista przepisów na co można zrobić z kabaczka z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Oprócz popularnego leczo z kabaczka, mona zrobi równie pyszn i prost zup warzywn. Jak by to smakowało gdyby ugotowac bigos z młodej ,białej kapusty z dodatkiem młodej kiszonej? Ta kiszona juz jest w sklepach więc mnie kusi.


Co Wy na taki ala bigosik? Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano.


Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę. Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min. Potrawy z kabaczka to świetny pomysł na obia w którym warzywo gra główną rolę. Leczo z cukinią - przygotowanie. Co w cale nie oznacza, że to propozycje jedynie dla jaroszy!


Warzywa przecież można łączyć, faszerować i podawać z mięsem. Pole do popisu jest ogromne! Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. I pewnie w wielu domach gotuje się je inaczej:) Ja też nie gotuję tego dania według jed.


Gotowałam już leczo, robiłam tarty, smażyłam. Smaczna, prosta z dodatkiem groszku. Dzisiaj przyszła kolej na zupę. Najlepsze leczo robi mój Maż.


Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam. Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą. Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty