Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało.
Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. Kiełbasę kroimy w plasterki lub półplasterki i obsmażamy na złoty kolor. Pod koniec smażenia wsypujemy mieloną paprykę, mieszamy i smażymy minutę. Na blogu znajdziecie jeszcze kilka innych wersji na leczo pod tym tagieleczo – przepisy.
Poniżej znajdziecie proste i sprawdzone przepisy na leczo. Co dodać, żeby było smaczne? Dzięki temu gotowanie leczo idzie sprawnie (=krócej), a warzywa są ugotowane równomiernie.
Jeśli wersja bezmięsna, to wszystko tak samo jak w przepisie, tylko pomijam kiełbasę. Zobacz, jak zrobić leczo. Leczo - danie proste i smaczne.
Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury.
W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu. Młodą cukinię opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę (natomiast starszą należy obrać ze skóry i wydrążyć pestki, i takim przypadku trzeba jej mieć więcej, bo dużo odchodzi). Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw.
Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Przede wszystkim powinniśmy wybrać, czy interesuje nas leczo wegetariańskie, czy jego mięsna forma, np. Podpowiadamy, z czego i jak je zrobić. Również fani grzybów znajdą wersję dla siebie, ponieważ leczo często. Zaprośmy dziś na swoje stoły znakomite danie rodem z węgierskiego talerza.
Przed Państwem jedyne i niezastąpione – leczo! Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz wyjątkowego smaku tej potrawy, z pewnością szybko do niej powrócisz. Nasz przepis na gęste leczo bez wątpienia posmakuje ludziom uwielbiającym mięsne specjały. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej.
This feature is not available right now. Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny. Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo.
Pachnie papryką słodką i wędzoną, jest bezglutenowe, lekkostrawne i wegetariańskie. Ratatuj to francuskie leczo warzywne, przygotowywane na bazie cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki. Wśród licznych dań z bakłażana i cukinii, to znajduje się zdecydowanie w czołówce stawki. Domowy przepis na leczo Domowe leczo, to pomysł na danie, które smakuje jako dodatek do pieczywa, ziemniaków, placków ziemniaczanych lub jako danie główne.
Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią! Przepis na leczo - dietetyczne, smaczne, proste :) z bloga Zdrowie na języku. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Można przygotowywać je przez cały rok.
Polecam podawać leczo z bagietką. Pomidory z puszki, paprykę, cukinię, przecier pomidorowy, drobno posiekany czosnek dodać do cebuli z kiełbasą, zalać szklanką wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości na wolnym ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.