środa, 6 sierpnia 2014

Kapusta czerwona przepis

CZERWONA KAPUSTA – jeden z najpopularniejszych, tradycyjnych dodatków do obiadu. Pyszna kapustka, której smak jest niemal idealnym dodatkiem do większości potraw obiadowych. Smakowita zasmażana czerwona kapusta do mies i drobiu.


Kapusta czerwona przepis

Zarówno na ciepło, jak i na zimno czerwona kapusta świetnie sprawdzi się do obiadu i nie tylko. Tak się zastanawiam, że u mnie w domu rodzinnym mówiło się fioletowa kapusta, ani czerwona, ani modra, ale właśnie fioletowa. Kapusta czerwona zasmażana.


Składniki na 4-porcji: średniej wielkości główka kapusty, małe czerwone cebule, ząbek czosnku, 1g wędzonych śliwek, szklanka czerwonego, wytrawnego wina, łyżki płynnego miodu, łyżki masła, łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, cukier do smaku, olej do smażenia. Czerwona kapusta ze śliwkami i winem – przepis. Będzie doskonale pasować na przykład do pieczonej kaczki, mięsnych roladek czy klusek śląskich. Sprawdzi się również w towarzystwie mniej tradycyjnych potraw.


Kapusta czerwona przepis

Sprawdź nasz przepis na czerwoną kapustę zasmażan. Sprawdzony przepis na modra kapusta - czerwona kapusta na ciepło od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po. Jeśli potrzeba, dolać drugą szklankę wody i dodać drugą kostkę bulionową lub łyżeczkę przyprawy uniwersalnej.


To moja najlepsza czerwona kapusta na ciepło z pysznymi jabłkami i sokiem z cytryny. Modra kapusta na ciepło smakuje cudownie do większości polskich obiadów. Wydaje mi się czerwona kapusta na ciepło z jabłkiem smakuje najlepiej.


Modra jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa. Jeśli zaś szukasz surówki, to polecam przepis na surówkę z czerwonej kapusty z majonezem. Doskonała czerwona kapusta kiszona - przepis na najlepszą czerwoną kapustę kiszoną, opcjonalnie z dodatkiem kminku, marchewki i jabłka. Najlepsza, niepasteryzowana, pełna witamin i naturalnych probiotyków, kiszona kapusta czerwona.


Czerwoną kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać, osuszyć i poszatkować (taką ilość kapusty najlepiej szatkować mechanicznie). Składniki: mała główka czerwonej kapusty, mała cebula, łyżka pokrojonego boczku, łyżka oliwy, kwaśne małe jabłko, sól, pieprz, łyżka octu czerwona kapusta - przepis ze Smaker. Przepis na kiszona czerwona kapusta. Lista przepisów na czerwona kapusta do obiadu z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Jedna z czytelniczek jakiś czas temu zapytała mnie czy mam przepis na sałatkę z czerwonej kapusty ze słoika, niestety nie było jej na blogu. W smaku słodka, aromatyczna, soczysta, po prostu pyszna. Jest wspaniałym dodatkiem do obiadu. Kliknij, aby zobaczyć przepis.


Modro kapusta, pod tą nazwą kryje się jedna z potraw śląskiego zwykle niedzielnego obiadu. Wiedzieliście, że można również ukisić czerwoną kapustę? Koniecznie wypróbujcie przepis na kiszoną czerwoną kapustę. W tej wersji kiszona kapusta jest bardzo smaczna i dodatkowo ładnie wygląda.


Zasmażana kapusta najlepiej smakuje na ciepło. Pokrojoną kapusta czerwona na cedzaku przelana wrzątkiem. Obraną z łusek cebulę i boczek w kostkę. Do ugotowanej kapusty dodajemy pozostałe składniki, zagotowujemy. Do garnka z kapustą dokładamy przesmażoną boczek i cebulę.


Blog kulinarny o kiszeniu i fermentowaniu żywności w domu. Zobacz ciekawe i zdrowe przepisy ze zdjęciami na kiszonki i fermentacje! Taka surówka po pierwsze cieszy oczy pięknym, głębokim kolorem, ale przecież nie to jest najważniejsze. Jest pyszna i zdrowa, łatwo ją przygotować i ma nietuzinkowy smak. Cebule pokroić w kostkę, usmażyć na oleju na złoto.


Następnie poszatkować kapustę, włożyć do garnka , wlać łyżki oleju , szklankę wody ,przesmażoną cebulę i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W dzieciństwie nie przepadałam za taką kapustą, ponieważ moja mama bardzo często ją robiła, do tego była z boczkiem. Pokazuję jak zrobić modro kapusta - przepis i film wideo krok po kroku jak powstaje modra kapusta do obiadu.


Stanowi nieodłączny element typowego śląskiego obiadu. Z kluskami śląskimi i roladą stanowi pyszny zestaw. W skład potrawy, oprócz poszatkowanej, czerwonej kapusty wchodzi – cebula, jabłko i wędzony boczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty