Z warzyw możemy wyczarować potrawy, które zachwycą swym smakiem i wyglądem. Całość pikantna, ale to zależy jakie mięso i dodatki wybierzemy. Dzisiaj zabieram się za to leczo. Mam wszystkie tu wymienione produkty warzywne z własnego ogródka. Muszę je wykorzystać aby się nie zmarnowały.
Dobry pomysł z takim przetwarzaniem. Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Kiełbaskę dodam po otwarciu słoika- podsmażoną.
Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Przepis na leczo z cukinii. Można przygotowywać je przez cały rok.
W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Filtrowanie i sortowanie. Kluczowym składnikiem wszystkich przepisów na leczo jest cukinia, jednak gdy sezon na to warzywo. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.
Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Oferta jest ważna w hipermarketach. Coś ciepłego, sytego, domowego.
Nasze leczo z cukinią i bakłażanem przypomina nieco wegetariańskie ratatouille z Prowansji, które zawiera przede wszystkim cukinię i bakłażana. W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna. Pyszne leczo z mielonym mięsem.
Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia. Nikt tak naprawdę nie wie kto ją zapoczątkował w mojej rodzinie i czy pochodzi z domu rodzinnego mamy czy taty. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania.
To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym.
Produkt może zawierać seler i orzechy. Od kiedy tylko pamiętam potrawa ta zawszę latem gościła w moim domu. Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć.
ZAWSZE robi bez cukinii. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone. Jeśli chcemy przyspieszyć proces można dodać sam miąższ, bez gniazd nasiennych.
Papryka żółta jest również świetnym. Najlepsza jest papryka czerwona z grubym miąższem. Warzywa faszerowane można podać jako danie główne lub przystawki min łatwe tanie. Omlet z warzywami - cukinia, papryka, pomidor i szczypiorek.
Jest idealne na lekki i pożywny obiad dla całej rodziny. Potrzebujesz: woka, garnka. Po upływie wyznaczonego czasu duszenia dorzucamy do garnka cukinię i pieczarki i dusimy do momentu, aż cukinia będzie prawie miękka (ale nie może się rozlatywać). A leczo musi być lśniące, gęste, błyszczące i pełne dymnego, głębokiego aromatu – dlatego poniżej znajdziecie garść zasa jak przygotować dokładnie takie porządne, wegańskie, węgierskie leczo: Wędzona papryka: najważniejsza przyprawa, która sprawia, że jarskie leczo ma głęboki, dymny aromat. Leczo z bakłażanem i cukinią.
Przygotowanie: Umytą cukinię kroję w półplastry, wrzucam na rozgrzaną patelnię z oliwą, lekko solę. Smażę ją pod przykryciem ok. Na obiad Dania obiadowe.
Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.