piątek, 15 sierpnia 2014

Jak przygotować cukinię do leczo

Może być w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Na pewno znajdą się tam warzywa - od cebuli po cukinię. Leczo z cukinii sprawdzi. Po minutach dodajemy do garnka przyprawy oraz cukinię i pomidory i dusimy jeszcze około minut. Doprawiamy solą i pieprzem.


W tym momencie leczo z cukinii na zimę jest już gotowe do przełożenia do słoików. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.


Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Przepisy na leczo są różne. Niektórzy lubią dodać do lecza. W słoikach świetnie udaje się sałatka z cukinii na zimę.


Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Cukinię można również kisić. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody.


Podawaj z kromką dobrego chleba. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Podstawą każdego lecza jest papryka.


Nic dziwnego w końcu leczo to węgierski wynalazek. Złagodzisz nieco jego pikantny wyraz dodając do niego cukinię. Jeszcze cebula, pomidory, zioła i masz gotowe danie w wersji wegetariańskiej. Jeśli jednak brakuje ci tu mięsnego pierwiastka dodaj kiełbasę, lub podsmażoną pierś z kurczaka.


Lipiec pomału dobiega końca, przed nami sierpień. A druga połowa lata oznacza jedno – rozpoczęcie sezonu na cukinię. Pasztet, leczo, cukinia duszona, pieczona i na surowo, dodatek do sałatki czy też popularne placki.


Sposobów przygotowywania jest wiele. My oczywiście polecamy cukinię przyrządzoną na grillu. Robię je naprawdę różnie. Hej, jeśli pamiętasz smakowitą marynowaną cukinię, to powiem Ci,.


Jest bardzo prosta w przygotowaniu a rewelacyjnie smakuje , przynajmniej dla. Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Skórka z papryki jest ciężkostrawna, więc dobrze ją wcześniej zdjąć. W tym celu należy włożyć papryki do foliowego worka do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika.


Po wyjęciu skórka powinna łatwo. NAJLEPSZE PRZEPISY Z CUKINII – czyli jak przygotować najlepsze potrawy z mojej ulubionej cukinii. Zebrałam dla Was wszystkie moje przepisy w jednym miejscu dzięki czemu w sezonie na cuknie bez problemu wyczarujecie coś pysznego. Wybierając cukinię pamiętajmy, że jest nie tylko pyszna, ale jest też bardzo zdrowa.


Dodane przez dulas w: Tylko o kuchni. Ja każdego roku robię kilkanaście słoików z leczo na czas kryzysu gdy nic nie będzie w lodówce:). Na dwie bardzo duże cukinie należy dodać około kg.


U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Jednak zawsze możemy przygotować to danie w sezonie i przechować w słoiku na zimę. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo.


Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Od jakiegoś czasu cukinia stała się stałym bywalcem w mojej kuchni.


W niektórych regionach Polski na cukinię mówi się też kabaczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty