Leczo z mięsem wieprzowym - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Leczo jest potrawą zachęcającą do eksperymentów. Pochodzi z Węgier, więc nie może się obyć bez papryki.
Moją wersję wzbogaciłam o bakłażana i cukinię. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory należy sparzyć i zdjąć skórę, posiekać na kawałki.
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Leczo z mielonym to węgierska potrawa, przygotowywana z papryki, pomidorów, cebuli i boczku wędzonego, następie duszona na smalcu. W Polsce często dodaje się cukinie oraz bakłażany. W sezonie zamiast pomidorów z puszki można dodać te świeże.
Trzeba je tylko dłużej gotować, do momentu odparowania nadmiaru wody z. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.
Pyszne leczo z mielonym mięsem. Leczo z cukinią, papryką, mielonym mięsem i estragonem. Dodać pokrojone w kostkę papryki a po chwili pokrojone w kosteczkę cukinie.
Dodać przepołowioną papryczkę chili, doprawić solą i świeżo zmielonym. Jeżeli lubimy leczo z mięsem to możemy dodać. Leczo z dodatkiem mięsa mielonego to świetne danie gulaszowe które jest rozgrzewające i sycące.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebule i czosnek i. Leczo dietetyczne - przepis Składniki: czerwone papryki żółta papryka zielona papryka cukinie pomidory cebule szklanka wody słodka papryka mielona płatki chilli kmin rzymski pieprz sól. Sposób przygotowania: W dużym garnku rozgrzej trochę oleju. Podsmaż na nim posiekane cebule. Leczo to potrawka węgierska z warzyw z dodatkiem mięsnym. Leczo w wersji klasycznej składa się z pomidorów, duszonej papryki, wędzonej słoniny i podsmażanej na złocisty kolor papryki.
Danie można przygotować również na ryżu, zwiększając jego gęstość. Dodajemy pokrojoną w talarki cebulę i pokrojone w kostkę papryki. Wszystko dusimy pod przykryciem jakieś minut. Następnie dodajemy kukurydzę, cukinię i pomidory pokrojone w kostkę. Zalewamy wodą (ok.
5l) i gotujemy z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu, papryk. Po upływie kolejnych minut leczo jest gotowe. Może być w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Na pewno znajdą się tam warzywa - od cebuli po cukinię. Bulion drobiowy WINIARY z liściem laurowym i zielem angielskim sprytnie połączy smaki wędliny, cukinii, czerwonej papryki, marchewki i cebuli.
Jeśli wolisz wersję wegetariańską, pomiń dodatek kiełbasy. Możesz ją też zastąpić innym mięsem, np. Zacznij od obrania cebuli i pokrojenia jej w drobną. Przepisy z kategorii leczo z cukinii i mięsa. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Krok 1: Cukinie obieramy ,kroimy w grubą kostkę, z papryki wybieramy pestki, kroimy w gruba kostkę, pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, cebule obieramy, kroimy w. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.
Leczo z patisonem lub cukinią to wakacyjna wariacja na temat węgierskiego dania. Wypróbuj też przepis na inne sławne danie z cukinii: Co to jest ratatouille?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.