poniedziałek, 17 sierpnia 2015

Dobry biszkopt na dużą blachę

Witam, postanowiłam dziś wypróbować Pani przepis i biszkopt wyszedl super. Robiłam w dużej blaszce i coś mnie przyćmiło, bo wyłozylam papierem całą blachę łącznie z bokami. Przypomniało mi sie o tym dopiero po minutach pieczenia. I wyrósł ładnie, trochę go wybrzuszylo, ale po upieczeniu opadł do poziomu boków.


Proszę też pamiętać, że na dużą blachę trzeba więcej kremu :-)) ja zawsze robię podwójna porcję kremu )razy tyle co na normalną tortownicę) Robię masy jak dzielę tort na płaty. Jedna dolna, Jedna środkowa i trzecia masa na pokrycie tortu. Trzeba też dobrze nasączyć biszkopt! Jeśli planujemy duże ciasto biszkoptowe z kremem, to warto wykorzystać właśnie ten sposób na biszkopt.


Przed chwilą wyciągnęłam z piekarnia pierwszy raz w życiu wyrósł mi biszkopt hura. Przekroiłam na pół w środek bita śmietana maliny przykrylam biszkoptem na to wiśnie i galaretka. Nie mogę się doczekać kiedy będziemy jeść ciągle zaglądam do lodówki.


Dobry biszkopt na dużą blachę

Biszkopt robiłam kilka razy i zawsze się udaje. Teraz mam wyzwanie ponieważ syn poprosił o biszkopciki. Chciałam jeszcze powiedzieć, że od kiedy znalazłam przepis na ten biszkopt częściej piekę ciasto z truskawkami i galaretką właśnie na tym biszkopcie.


Sekretem jest umiejętne połączenie sypkich składników z masą jajeczną – rób to powoli i delikatnie. Jak upiec dobry biszkopt? Podstawę kakaowego biszkoptu na dużą blachę stanowi kakao – ono sprawia, że biszkopt jest sypki, zaś Proszek do pieczenia WINIARY pozwala biszkoptowi pięknie urosnąć.


Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Desery Sernik królewski-najlepszy przepis,zawsze się udaje. Zawsze lubiłam taki sernik, kakaowe ciasto, pyszna masa.


Dodane przez lukmanka w: Tylko o kuchni. Przepis, który prezentuje ma wiele. Po upieczeniu wyjmuję blachę. A po 5-minutach wyjmuję biszkopt z blachy i zdejmuję papier. Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest!


Zobacz filSałatka z jajkiem. Wypróbowałam już wiele przepisów na biszkopt, ale ten jest najlepszy, zawsze wychodzi, pięknie i równo wyrasta, no i oczywiście jest bardzo smaczny. Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu.


Blachę włożyć do rozgrzanego do 1stopni piekarnika i piec w tej temp. Najlepszy z najlepszych – biszkopt błyskawiczny. Jest idealny do rolad (łatwy w rolowaniu), ale też niezastąpiony w tortach (tych jednostopniowych lub po prostu trzeba upiec trzy spody oddzielnie). Jeśli szukacie typowego biszkoptu do tortu, to polecam przepis na biszkoptowe spody. Szczególnie wtedy, gdy muszę upiec szybko kilka spodów.


W rzeczywistości składa się tylko z jajek, cukru oraz mąki. Wymaga jednak zastosowania kilku ra aby nawet biszkopt kakaowy na dużą blachę wyszedł puszysty, równy i nieprzesuszony. Przede wszystkim biszkopt kakaowy na dużą blachę trzeba piec ze świeżych, dużych jaj, ogrzanych do temperatury pokojowej. This feature is not available right now. Lea – nie ma jednego przepisu na W-Zetkę.


W-Zetka wg pedii: Wuzetka – rodzaj słodkiego ciastka, składającego się z kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany i pomady czekoladowej. Bazę pod ciasto stanowią jajka, cukier, mąka pszenna, kakao. Dzień dobry, robiłam kakaowy oraz klasyczny biszkopt z tego przepisu nie raz i zawsze wychodził idealnie.


Dziś masa jajeczna wyszła mi lejąca i szukam przyczyny. Czy może nią być to, że do białek przy oddzielaniu wpadła mi odrobina żółtka? Nie udało mi się go wyjąć całego i ubijałam z nim.


Poza tym wszystko robiłam jak zawsze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty