poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Gulasz z cukinii

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki i dalej smażymy całość. Po chwili do garnka wrzucamy pokrojone w. Usunąć końcówki z fasolki i pokroić na równe ok.


Tak obraną cukinię wrzucić na patelnię, posolić i dusić ok. Uwielbiam dania lekkie i pożywne. W międzyczasie obrać cukinię i pokroić w wąskie paski wielkości wcześniej pokrojonej fasolki. To jedno z tych dań, które można zrobić w ostatniej chwili, gdy maja przyjść goście, lub gdy ostatkiem sił dowlekasz się do kuchni i marzysz o ciepłym jedzeniu, a niestety nikt go tobie nie przygotował, a o podaniu. Szybkie danie na lato (choć nie tylko) z przepysznej cukinii.


Potrawa przypominająca konsystencją gulasz. Oprócz cukinii znajdziemy w niej także paprykę, cebulę i pora. Dla chętnych dodatek mięsa w postaci podsmażonego boczku - oczywiście możecie go pominąć jeśli wolicie wersję wegetariańską. Przygotowanie dania gulasz (potrawka) z cukinii i kurczaka - błyskawiczne danie :) Obraną cebulą pokrój na grube półplastry. Ząbki czosnku pokrój na cienkie plasterki.


Pierś z kurczaka pokrój na kostkę o boku około cm. Umyte i osuszone cukinie pokrój na półplastry o grubości około cm. Dopraw solą (mało) i pieprzem (dużo). Na stolnicy oprószonej mąką formuj z kawałków masy wałki, a następnie odcinaj pod skosem ostrym nożem kopytka. Kopytka wrzucaj partiami na osolony wrzątek z łyżką oleju, gotuj minuty od wypłynięcia, wyciągaj łyżką cedzakową.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Gotowanie ze stylem. Gulasz podawaj z kopytkami. Czy ktoś ze Smakerowiczów piekł ciasto z dodatkiem cukinii? Ja podjęłam już drugą próbę i znowu zakalec.


Tym razem odsączyłam starannie sok z utartej cukinii i dodałam więcej mąki żeby ciasto było. Przygotuj z niej gulasz, zapiekankę, kotlety lub smażone kwiaty na głębokim oleju. Dodane przez kathleen w: Tylko o kuchni. Kwiaty cukinii również są jadalne i pyszne. Zawiera kcal w 1g, wiec warto po nią sięgać!


Poniżej znajdziecie najlepsze dania z cukinią! A także zupa z cukinii, omlet, kotleciki i burgery z cukinią oraz wiele wiele innych. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Przepis na leczo z cukinii.


Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Wyniki wyszukiwania dostarcza duszlak. Dania główne Kotlet schabowy z kani.


Smakują prawie identycznie jak kotlety schabowe - są mega soczyste i pyszne a skórka obłędnie chrupiąca! Robi się je błyskawicznie. Polecam podawać leczo z bagietką. Opruszyć papryką, pieprzem i solą. Pyszny gulasz z cukinia i papryką to świetne danie obiadowe, które doskonale komponuje się jako samodzielny posiłek lub dodatek do kasz czy ryżu.


Jedną cebulę pokroić w grubsze piórka i podsmażyć lekko na patelni, na ok. Jeśli taki gulasz będą jadły małe dzieci, to oczywiście należy ograniczyć jego pikantność. Pikantność mego gulaszu oceniam na jakieś - punkty w skali więc nie jest bardzo mocno pikantny. Szybkie, smaczne i proste danie w sam raz na letni obia kiedy cukinii mamy pod dostatkiem. Sezon na cukinie w pełni, dlaczego więc nie wykorzystać tego pysznego warzywa do kulinarnych eksperymentów?


Z cukinii można zrobić prawie wszystko. Moja ostatnia cukiniowa kombinacja to gulasz z cukinii. Wystarczy odrobina fantazji i możemy wyczarować bardzo smaczne potrawy.


Przełożyć do rondla, dodać szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, kurkumy, soli i czarnego pieprzu. Leczo z cukinii, papryki i pieczarek - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty