Jak zrobić leczo z kiełbasą? Lubisz dania z dodatkiem mięsa? Oto leczo wzbogacone o kiełbasę. W naszym przepisie znalazło się miejsce dla wyjątkowego warzywa – cukinii. Chociaż próżno jej szukać w oryginalnej potrawie, przekonasz się, że leczo z cukinią smakuje wybornie.
Przede wszystkim powinniśmy wybrać, czy interesuje nas leczo wegetariańskie, czy jego mięsna forma, np. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.
Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia.
Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Nadszedł czas na leczo - potrawę kojarzoną z Węgrami, ale bardzo chętnie przygotowywaną także w środkowej i wschodniej Europie. Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście. Zobacz, jak zrobić leczo. Leczo - danie proste i smaczne.
Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Przepisy na leczo są różne. Niektórzy lubią dodać do lecza.
Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. Ten ostatni produkt budzi kontrowersje, ale jest niezbędny do uzyskania idealnego smaku potrawy. Mogłoby się wydawać, że to proste do przygotowania danie, jednak aby wyszło idealnie, należy trzymać się kilku zasad.
Nieodłącznymi elementami – fundamentem leczo – są papryka, pomidory i cebula. Reszta zależy od naszej wyobraźni. Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą. Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty. Jest tak samo sycące, jak tradycyjny polski bigos.
Domowy przepis na leczo Domowe leczo, to pomysł na danie, które smakuje jako dodatek do pieczywa, ziemniaków, placków ziemniaczanych lub jako danie główne. A do tego to naprawdę przepyszne i bardzo zdrowe danie. Do leczo można też dodać kiełbasę. W moim przepisie pojawi się ona w niewielkiej ilości.
Jeśli jednak lubisz leczo z większą ilością mięsa, to zapraszam po przepis na leczo z. Wypróbuj też przepis na inne sławne danie z cukinii: Co to jest ratatouille? Jak przygotować leczo: Cebulę należy obrać i pokroić w piórka, a paprykę w paseczki. Oczywiście wcześniej usuń z wnętrza papryki gniazda nasienne i wykrój białe błony. Wrzuć wszytko do garnka na rozgrzaną oliwę. W międzyczasie pokrój kiełbasę w kostkę (mozna równiez w plasterki) i dorzuć do smażącej sie cebuli i papryki.
Wszystkie składniki dusimy, aż powstanie zawiesisty sos. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.
Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis.
Co ważniejsze - jest bardzo zdrowe i można je przygotowywać o każdej porze roku. Zachwyci niemal każdego, możecie być pewni, że zniknie ze stołu szybciej niż się pojawi. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów.
Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.
Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.