wtorek, 5 czerwca 2018

Fasolowa przepis

Pyszna i super sycąca zupa fasolowa, którą zna każdy Polak. Moja zupa fasolowa przepis - prosty, sprawdzony, pyszny! Przede wszystkim zupa fasolowa powinna być dość gęsta i bogata w składniki.


Aby zupa fasolowa nabrała właściwej konsystencji możesz dodać do niej zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr, a dzięki niej danie będzie gęste i bardziej aromatyczne. Jeśli ugotujecie dużą ilość zupy to można część wlać do czystych słoików, zakręcić i pozostać do wystygnięcia. Zupa fasolowa doskonale nadaje się do przechowywania. Następnie przechowywać w chłodnym miejscu. Zupę fasolową można również mrozić.


Po całkowitym wystudzeniu wlewamy zupę do pojemników i zamrażamy. Wiadomo, z masłem i bułką tartą. Ale warto czasami przyrządzić ją inaczej. Sprawdzony przepis na zupa fasolowa błyskawiczna od MniamMniam.


Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Dzisiaj mam dla Was przepis na zupę fasolową. Gęstą, sytą, z majerankiem, czosnkiem i aromatem wędzonego boczku. Zupę, jaką pamiętam z dzieciństwa i jaką często gotowała moja babcia która uwielbiała każdy rodzaj fasoli.


Rosół, przepis na tradycyjną polską zupę. Ilość komentarzy: - dołącz do dyskusji! Anuluj pisanie odpowiedzi. Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


Moja jest gęsta i aromatyczna, pachnąca wędzonką i majerankiem. Odpowiednia na rozgrzewkę w chłodne dni. Schowała się wśród przepisów i dziś ją odnalazłam. Ponieważ chłodniejsze dni ciągle mamy, możemy taką pożywną zupę podać na obiad. Przepis stary, prosty i sprawdzony.


Jak zwykle bazą są dobre warzywa i coś wędzonego! Zajrzyj tutaj i poznaj przepis! Smakujemy nie tylko jedzenia! Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Gęsta zupa fasolowa to przepis, którego autorem jest: Magda Gessler.


Fasolowa przepis

Newsletter smaków życia. Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera. Gdy fasola zmięknie przelewamy wraz z wodą i przyprawami do garnka, uzupełniamy wodą o ok.


Fasolę moczymy przez ok. Boczek zalej zimną wodą, dodaj obrane warzywa i ugotuj do miękkości. Po ostygnięciu wyjmij z wywaru. Jarzyny odłóż, później możesz je zużyć do sałatki, mają świetny smak.


Fasolowa przepis

Gęsta, pożywna i rozgrzewająca zupa z fasoli z dodatkiem boczku wędzonego, na zasmażce. Idealne danie na mroźne dni. Odstawić na co najmniej godzin do namoczenia (najlepiej na całą noc). Na drugi dzień gotujemy ja w tej samej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego, na niewielkim ogniu do momentu aż będzie pół miękka. Aby zapewnić fasolówce intensywny smak i aromat, białą fasolę i warzywa ugotuj do miękkości w Rosole drobiowym WINIARY.


Jest bardzo pożywna, zawiesista i dosyć kaloryczna. Tradycyjna zupa fasolowa to ta koniecznie gotowana na boczku i kiełbasie, z dodatkiem fasoli piękny Jaś. W ramach Zimowego Festiwalu Zup przygotowałam zupę fasolową. Pożywną, rozgrzewającą, pachnącą majerankiem.


Sycąca zupa włoska fasolowa z dodatkiem parmezanu i makaronu ditalini (krótkie rurki) to pomysł na rozgrzewający i sycący obiad. Włoskie przyprawy podkreślą charakter dania, a fasolka doda smaczku. Pełna błonnika, białka i przeciwutleniaczy, a jednocześnie bardzo tania.


Koniecznie sprawdź przepis na przepyszny i pożywny obiad pełen wyrazistego smaku. Przebraną fasolę płuczemy i zalewamy na noc przegotowaną, przestudzoną wodą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty