Pół twarde ziemniaki z cebulą przełożyć do rondla, dodać pokrojoną, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, gotować 4-minut. Następnie wsypać pokrojoną w kostkę cukinię, lekko podsmażoną na pozostałym oleju pokrojoną w kostkę kiełbasę, dusić do miękkości. Leczo z pieczarkami i kiełbasą to właśnie taki posiłek. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu.
Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Jeżeli lubicie leczo to zapraszam Was na moją wersję. Nie wiem czy lubicie z ziemniakami ale zapewniam ,że smakuje pysznie:) To jest najprostsza i chyba najsmaczniejsza potrawa w minimalnej ilości doprawiana bo sam smak pochodzi z warzyw.
Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Leczo z mielonym to węgierska potrawa, przygotowywana z papryki, pomidorów, cebuli i boczku wędzonego, następie duszona na smalcu.
W Polsce często dodaje się cukinie oraz bakłażany. W sezonie zamiast pomidorów z puszki można dodać te świeże. Trzeba je tylko dłużej gotować, do momentu odparowania nadmiaru wody z. Leczo z warzywami z dodatkiem wędliny jest sycące i bardzo smaczne. Warto go przygotować w chłodne, jesienne dni.
Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą Kolejna propozycja tej smakowitej, jednogarnkowej, węgierskiej potrawy. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików.
Leczo to potrawa z cebuli,pomidorów i papryki tak jak bigos to kapusta a nie np. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.
Przedstawiamy kilka przepisów na. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.
Polecam podawać leczo z bagietką. Leczo z cukinii, papryki i ziemniaków Na patelni rozgrzać łyżki oleju, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać szkl wody dusić około minut. Smakuje również z ryżem w tym z ryżem brązowym. Leczo z kiełbasą, pieczarkami i papryką możesz zjeść z pieczywem albo z ziemniakami.
Podaj je na obiad lub w porze kolacji. Jeśli wszystkiego na raz nie zjesz, możesz odgrzać następnego dnia, a smaku nie straci. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy.
To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Leczo Z Ziemniakami I Pieczarkami - informacje, zdjęcia, materiały video. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.
Mieszanka przypraw jest wymyślona przez moją mamę. Tego dania Ona nie pozwala mi doprawiać, sama bierze torebeczki i dosypuje przyprawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.