poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Leczo przepis z kiełbasą i pieczarkami

Kiedy jesień zastępuje lato, a dni robią się chłodne i coraz krótsze, chętniej sięgamy po przepisy na rozgrzewające dania. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Prezentujemy przepis na leczo z cukinią. Jeśli znacie inne przepisy na leczo, napiszcie je w komentarzach.


Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami x-news. Coś ciepłego, sytego, domowego. Lista przepisów na przepis na leczo z kiełbasą i pieczarkami z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze przez chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: pieczarki, paprykę i cukinię.


Co roku przypominam sobie ten przepis. Uwielbiam wersję leczo z młodych warzyw, w tym roku nie mogłam się doczekać i zrobiłam w sumie chyba z warzyw szklarniowych. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


To samo zrób z kiełbasą lub mięsem. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę i dodaj do niej kiełbasę. Leczo nie tylko z cukinią - jak zrobić? Całość duś przez kilka minut.


W tym czasie oczyść marchew i zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Tak samo postąp z cukinią – pamiętaj, by nie obierać jej ze skórki.


Pieczarki oraz cebule z kiełbasa przełozyc do papryki z pomidorami. Kostke bulionowa rozpuścic w połowie szklanki gorącej wody i wlac do garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i papryka.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Do cebuli dodaj kiełbasę, paprykę, przyprawy (słodka i ostra papryka) oraz koncentrat. Kiełbasę pokrój w plasterki, paprykę w kostkę. Smaż całość przez kilka minut.


Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Bardzo mi miło, że wybrałaś mój przepis :) U nas też leczo już czeka w słoiczkach na zimową porę. Polecane przepisy: leczo z papryka i pieczarkami i. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.


Przedstawiamy kilka przepisów na. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy.


Poniższy przepis na leczo z kiełbasą, papryką, fasolą i wieloma innymi pysznymi składnikami pochodzi o Przemysława Świerczyńskiego, który zawodowo zajmuje się gotowaniem w swojej łódzkiej restauracji zdrowyobiad. Jego leczo tak mi zasmakowało, że poprosiłem o przepis. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z kiełbasą i pieczarkami. Czasem jemy je w wersji wegetariańskiej, tym razem zaś dodaliśmy do niego kiełbasę. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw.


Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.


Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty