Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Rybę po grecku można podawać na ciepło lub zimno. RYBA PO GRECKU - PRZEPIS. Ryba po grecku to danie, którego nie może zabraknąć na wielu wigilijnych stołach.
Z Grecją niewiele ma wspólnego, a Grecy dziwią się, gdy widzą naszą rybę po. Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna.
Rybę z warzywami można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Chcialabym zrobic rybe po grecku na swieta ale nie umiem. Czy ktos mi moze podac przepis ? Dodane przez smakolyk w: Tylko o kuchni. Nie smażę w panierce tylko obtaczam w mące. Jednak uniwersalność oraz ciekawy warzywny smak czynią z niej danie idealne na wczesną kolację lub lunch.
Kupując rybę filetowaną zwróć uwagę na jej świeżość. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem! Głosujcie w naszym plebiscycie na gwiazdę wigilijnego stołu! Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić.
Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Bardzo prosze o przepis na rybe po grecku. Wiem , z Grecja to nie ma nic wspolnego. Chodzi mi o rybe w warzywach z sosem pomidorowym.
Uwielbialam to w dziecinstwie. Napiszcie tez jaka ryba do tego pasuje. Zaskoczona jestem opinia p. Ja tez robię taka rybę, tyle ze nie dodaje papryki.
Czy naprawdę w slepie mozna kupić dobra rybę po grecku ? Cóż każdy moze sie wypowiadać jak uważa. Dacie wiarę, że jadłam ją pierwszy raz w życiu? Delikatna ryba w aromatycznych warzywach w lekkim sosie pomidorowym to jedno Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Bomba Kaloryczna.
Co prawda w Grecji nie jada się ryby po grecku, ale za to przepada za nią większość miłośników kuchni polskiej. Do tego smakuje wszystkim. Pożywna ryba i solidna porcja warzyw z ryby po grecku czynią pożądane danie w codziennej diecie.
Dzięki temu przepisowi przygotujesz ją w wyjątkowo efektownym wydaniu. Na początek zaopatrz się w filety białej ryby – sprawdzi się mintaj, sandacz czy dorsz. Przygotowanie takiej ryby nie zajmuje wiele czasu i jest bardzo proste. Zajadamy się nią podczas Wigilii, na imieninach babci czy weselu. Tradycyjna ryba po grecku Rybę umyć, podzielić na porcje, oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor. Moja ryba po grecku powstała z przepisu, który mam od mamy. Taki domowy, wręcz dawny. Najlepiej komponuje się z pieczywem jednak solo.
Pysznie jest zmielic rybe na maszynce, dodac troszke bulki tartej, jajko, sol i pieprz, uformowac male kulki i gotowac je przez kilkanascie minut na wodzie z odrobina jakiegos rosolku. Dalej wszystko dokladnie tak samo jak w podanym tutaj przepisie. Jej smak zależy od tego jakiej użyjecie ryby, jakie będą przyprawy, jak sama ryba zostanie usmażona oraz od konsystencji sosu. Ja lubię bardzo rybę po grecku na ciepło, szczególnie, że przygotowuję ją w wersji na bogato - z rybą smażoną w panierce z mąki, jajka i bułki tartej.
Oczywiście, do takiej ryby po grecku nie podaję już pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.