czwartek, 2 kwietnia 2015

Jak zrobic leczo z pieczarkami

Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury.


Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Sprawdź jak przygotować bezmięsną wersję węgierskiego leczo, z pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami. Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY.


Oczyszczone, umyte pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami przesypujemy ją do garnka z cebulą. Dodajemy przyprawy i koncentrat. Razem gotujemy całość jeszcze przez około minut. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.


Jak zrobić leczo z pieczarkami? Prawdziwe leczo opiera się na świeżej papryce, przecierze pomidorowym, papryce w proszku i podsmażanej cebuli. I w takiej formie jest naprawdę pyszne, ale…postanowiliśmy zmodernizować tradycyjną recepturę i wzbogacić danie o pieczarki.


Smak grzybów świetnie komponuje się z aromatem świeżej papryki. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy.


Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Wśród innych wariantów możemy spotkać leczo z kurczakiem, leczo z papryki, leczo z cukinią i pieczarkami, a nawet leczo z dyni. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Umyte pieczarki oraz parówkę kroimy w grubsze plasterki. Cebulę i czosnek w kosteczkę. Przepis na leczo: paprykę kroimy na podłużne paski, a cebulę, kiełbasę i cukinię w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki lub ćwiartki. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami.


Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą. Kulinarneprzygody Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kulinarne przygody. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini.


Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.


Smak lecza wegetariańskiego z pieczarkami jest niepowtarzalny. Te pieczarkowate grzyby pasują do wielu potraw, ponieważ ich smak komponuje się zarówno z daniami mięsnymi jak i warzywnymi. Warto jeść pieczarki, ponieważ zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m. Leczo wegetariańskie z pieczarkami.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. W Polsce przyrządzana jest często na oleju z dodatkiem cukinii, kabaczka lub bakłażanów. Danie można przygotować również na ryżu, zwiększając jego gęstość. Całość zalej passatą, gotuj około minut.


Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty