czwartek, 16 kwietnia 2015

Przepis awokado pasta

Pasta awokado jest w mojej kuchni jednym ze składników przepysznych kanapek. Na ciemne razowe pieczywo nakładam sporą ilość pasty z awokado. Następnie nakładam słuszny plaster pomidora i obficie posypuję kanapkę grubo zmielonym czarnym pieprzem. Choć wielu osobom wydaje się, że awokado, a co za tym idzie, również pasta z awokado, to produkty mdłe i bez smaku, my obalamy tę tezę! Przerabiając ten zielony owoc wcale nie trzeba się napracować, a przygotować można wyrazistą przystawkę czy kanapkowe smarowidło.


Przepis awokado pasta

Pyszna pasta z ugotowanych i posiekanych jajek z dodatkiem dojrzałego awokado. Z odrobiną czosnku, soku z cytryny i oliwy. Składniki pasty (jajka i awokado) wystarczy rozgnieść widelcem. Pastę możemy podać w formie sałatki, w miseczce, obok kładąc pieczywo.


Oto sprawdzony, prosty i błyskawiczny przepis na guacamole. Prawdziwa, meksykańska pasta z awokado idealna na kanapki to zaledwie kilka składników, ale składników najwyższej jakości. PASTA Z AWOKADO – przepis: Ugotowaną białą fasolę odlewam na sicie. Jeśli jest z puszki zazwyczaj ją jeszcze płuczę pod kranem. Do malaksera wkładam fasolę, dolewam olej, sok wyciśnięty z cytryn, ser, pieprz, sól i obrane ząbki czosnku.


Przepis awokado pasta

Miksuję kilkanaście sekun aż masa stanie się jednorodna i gładka. Dodanie majonezu sprawi, że nasza pasta będzie delikatna w konsystencji i wyrazista w smaku. Powinno być dojrzałe, z wyczuwalnym miękkim miąższem. W wersji podstawowej dodaje się do niego sól i sok z limonki lub cytryny.


Pasta z awokado, czyli guacamole to najpopularniejszy sos rodem z Meksyku. Przepisy na pastę z awokado są jednak często urozmaicane. Do pasty dodaje się jajka, pomidory, cebulę albo przyprawy takie jak kolendra, czosnek. Od kiedy awokado stało się popularne i odkryto znajdujące się w nim dobroczynne tłuszcze i inne składniki odżywcze, na jego punkcie oszaleli również Polacy.


Warto sięgać po nie jak najczęściej. Masz ochotę na kanapkę z czymś nieco egzotycznym? Przyrządź pastę z awokado do chleba! Miksujemy ją z jajek na twardo, miękkiego awokado i czosnku, a następnie do całości dodajemy Majonez dekoracyjny WINIARY, dzięki któremu pasta z awokado do chleba ma kremową konsystencję. Pastę zajadaj nie tylko z pieczywem, ale także np.


Zarejestruj się lub zaloguj na naszej stronie. Polecamy także: Dip z awokado i koziego sera, Carpaccio z. Sprawdźcie, jak ją przygotować! Wymieszaj je też z oliwą.


Przepis awokado pasta

Dodaj serek śmietankowy i mieszaj masę, aż konsystencja będzie jednolita. Czosnek i bazylię drobno posiekaj, dodaj do pasty z awokado. Awokado myjemy, przekrawamy na pół. Dopraw ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą.


Wszak awokado ma niewielkie walory smakowe i aromatyczne. Jednak jego miąższ, a nawet pestka, kryją w sobie. Przepis przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom warzywnych wariacji. Przepyszna pasta z awokado doskonale nadaje się na kanapki oraz do jedzenia solo. Tak przyrządzony posiłek bardzo łatwo jest zapakować i zjeść w pracy.


Na zdjęciu widzicie pyszną pastę z soczewicy, która może stanowić godną konkurencję dla tradycyjnego pasztetu. Skladniki pasty (jajka i awokado ) wystarczy rozgniesc widelcem. Paste mozemy podac w formie salatki, w miseczce, obok kladac pieczywo. Smacznie, szybko i tanio.


Gotuj razem z nami krok po kroku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty