Jak zrobić włoskie risotto z kurczakiem i grzybami? Mieszanka przypraw jest wymyślona przez moją mamę. Doradca Smaku XI: Gulasz węgierski, odc. Tego dania Ona nie pozwala mi doprawiać, sama. Leczo z kurczakiem, cukinią i kukurydzą.
Ze świeżymi pomidorami i bazylią. Dla wszystkich, którzy uwielbiają leczo, choć może niekoniecznie z kiełbasą, polecam lżejszą wersję z kurczakiem. Proste, lekkie i niesamowicie smaczne. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! Nie pamiętam czy po raz pierwszy poznałam smak tego dania w Toskanii czy też w Polsce, ale utkwił on na długo w mojej pamięci.
Jest to danie troszkę sycące, z dużą ilością warzyw z dodatkiem kiełbasy. Jest proste w przygotowaniu i dość szybkie. A smakosze zachwycą się jego aromatem i smakiem.
Nawet niecierpliwi będą zadowoleni. Filet z kurczaka umyć, osuszyć. Na patelni o wysokich brzegach rozgrzać olej. Zamiast papryki - u nas dominuje cukinia.
Mamy nadzieję, że nasza wersja leczo przypadnei Wam do gustu. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Przepisów na leczo nigdy dość. Gdy bowiem przychodzi sezon na pomidory, paprykę i cuknie, jemy je w Polsce bardzo często. Dla osób, które chcą zerwać z rutyną i zastąpić czymś typową dla polskiej kuchni kiełbasę, opracowaliśmy przepis na leczo z mięsem z kurczaka.
To delikatne mięso doskonale pasuje do. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Najsmaczniejsze w lecie, w sezonie na świeże pomidory. Coś ciepłego, sytego, domowego.
W sezonie paprykowym na stołach nie może zabraknąć węgierskiego przysmaku: leczo z kurczakiem. Tym razem postawiliśmy na drób, jeśli zatem nieco delikatniej doprawicie potrawę, zasmakuje ona także najmłodszym smakoszom. Propozycja z dodatkiem mięsa stanowić będzie pożywne danie obiadowe.
Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików. Uwielbiam lipiec za pyszne owoce, którymi nas obdarowuje, a sierpień za moc warzyw.
Następnie podduszamy je na oleju ok min. Kapustę myjemy i drobno siekamy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Pieczarki płuczemy kroimy w plastry. Sprawdź jak przygotować bezmięsną wersję węgierskiego leczo, z pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami.
Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY. Paprykę myjemy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Nie jest to tradycyjne leczo. O nas For importers Biuro Prasowe Mapa Serwisu Mapa Tagów.
Chcesz podzielić się swoją opinią? Polityka Prywatności Polityka Cookies. Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie. Składniki: na 5-porcji. Dawno już nie jadłam duszonych warzyw więc z tym większą chęcią obiadek spałaszwałam.
Oczywiście jako dobra żonka - sporą część zostawiłam mężowi. Z czym najlepiej podawać takie leczo? Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy.
To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. To doskonałe danie, pełne warzyw. Potrzebne produkty kupisz w każdym, nawet prowincjonalnym sklepie.
Potrawa jest dziecinnie prosta w przygotowaniu i do tego tania. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Rozmieszaj koncentrat pomidorowy z połową szklanki wody i zagotuj w dużym garnku.
Po tym czasie dodajemy pomidory, mieszamy i dusimy kolejne 15. W międzyczasie pokrój cukinię i papryki w grubą kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w plasterki i wrzuć do garnka z koncentratem. Dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.