poniedziałek, 29 czerwca 2015

Farsz do ryby po grecku przepis

Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami.


Pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć. Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.


Jak się jednak okazuje cieszy Zobacz więcej. Jest to jedna z naszych ulubionych świątecznych potraw. Wiele osób, które dotąd nie były przekonane do tego dania, to po posmakowaniu wersji ryby po grecku wg przepisu mojej Babci, stali się jej wielkimi fanami.


Zapraszam po mój najlepszy przepis na rybę po grecku. Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Filtrowanie i sortowanie. Oryginalny przepis na rybę po grecku zakłada podawanie jej na zimno. Filet ryby przekładny jest d. Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni.


Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). W zgodzie z powyższym hasłem dziś przepis na rybę po grecku. Dobry farsz do ryby po grecku to podstawa udanego dania.


Można go przygotować w bardzo prosty sposób. Wystarczą nam do tego warzywa (najczęściej stosowane są tarte: marchew, pietruszka, seler i cebula), a także koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, takie jak pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy. Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić. Przepis na farsz do ryby po grecku.


Farsz do ryby po grecku przepis

Zobacz mój sprawdzony przepis na farsz do ryby po grecku! W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić farsz do ryby po grecku w domowy i pyszny sposób. Przecież nic nie smakuje lepiej niż domowe farsz do ryby po grecku przygotowane samemu. Jak przygotować farsz do ryby po grecku w szybki i prosty sposób?


Zajadamy się nią podczas Wigilii, na imieninach babci czy weselu. I tak oto przygotowałam swoją rybę z farszem warzywnym, która wyszła pyszna i delikatna. Teraz i ja wiem jak zrobić rybę po grecku :) Smacznego!


Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Następnie rybę pokroiłam na małe kawałki, posoliłam z obu stron i opanierowałam w mące (nadmiar mąki strząsałam z ryby). Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju, na którym smażyłam rybę (gdyby mąka z ryby opadła i się przepaliła olej należy wymienić na świeży).


Nie przypominam sobie, żeby którakolwiek część mojej rodziny robiła tę potrawę na święta. Rybę usmażyłam na oleju. Zresztą to samo dotyczy osób spoza rodziny, nikt nigdy mnie nie uraczył rybą po grecku. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie, z niewielkimi. Postanowiłam w końcu ją zrobić.


Do tego smakuje wszystkim. Pożywna ryba i solidna porcja warzyw z ryby po grecku czynią pożądane danie w codziennej diecie. Uwielbiam rybę po grecku odkąd koleżanka „sprzedała” mi przepis. Robię zwykle z filetów dorsza. Ważne jest by warzywa się nie rozgotowały tylko było miękkie i jednocześnie lekko twardawe.


Co ciekawe, ma ona niewiele wspólnego ze słoneczną Grecją. Jemy ją zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ryba pieczona po grecku może być świetną przekąską. Wielu kojarzy się z wieczerzą wigilijną.


Farsz do ryby po grecku przepis

Pieczona pod pierzynką z duszonych warzyw – marchwi, selera, cebuli i pomidorów – może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Farsz Do Ryby Po Grecku - informacje, zdjęcia, materiały video. W końcu nigdzie nie jest napisane,że takie czy inne potrawy możemy jeść tylko raz w roku ;-) Poniżej mam dla Was przepis na rybę po grecku wg Magdy Gessler.


Zobacz, jak łatwo przygotować rybę po grecku w odsłonie odchudzonej. Moja ryba po grecku powstała z przepisu, który mam od mamy. Taki domowy, wręcz dawny. Tradycyjny przepis na rybę po grecku zakłada użycie dorsza lub podobnej białej ryby.


Dziś proponuję Ci złamanie zasa ale nie martw się, jak zwykle będzie pysznie! Dodatkowym smaczkiem niech będzie fakt, że świeżą porcję ryby użytą w tym przepisie zamówiłem przez internet. Jednak moim ulubionym daniem jest bez wątpienia ryba po grecku. Kiedy wszyscy zajadają się różnego rodzaju sałatkami lub odgrzewają kolejną porcję karpia, ja zawsze sięgam po nią. Skąd nazwa ryba po grecku?


Właściwie ciężko to wyjaśnić. Z pewnością nie dlatego, że przepis ten przywędrował do nas gdzieś z Grecji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty