środa, 24 czerwca 2015

Leczo z kabaczka i cukinii przepis

Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Sprawdź tu sprawdzony przepis! Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka.


Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Możesz podać je z mięsem albo jako samodzielne danie. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Jutro będę gotować Pozdrawiam Skomentuj. Placuszki z cukinii ciapeczka.


Sezon cukiniowo-kabaczkowy już trwa. Marysia dba o to, byśmy mieli dużo roboty :P Miłe to, że bliscy o nas zawsze myślą. Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni.


Leczo z kabaczka i cukinii przepis

Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych. Pierogi z kapustą i grzybami. W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!).


Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością,. Doceń przepis: Zgłoś błąd w przepisie. Pikantna potrawka z papryki i cukinii - Krok po kroku Doradca Smaku.


Przygotowane w kilka minut leczo z cukinii będzie dla nas posiłkiem na cały dzień. Zobacz, jak zrobić leczo. Leczo z kiełbasą - przepis. Niektórzy lubią dodać do lecza. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy.


WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Na leczo z kabaczka, czyli żółtej cukinii potrzebne są: papryka, cebula, pomidory, parówki, koncentrat pomidorowy i około 7gramowy kabaczek. Składniki kroi się w kostkę i dusi w garnku z przykrywką. Ciasto na placki powstaje ze startej cukinii, mąki, czosnku i jajka. Rok temu moja znajoma poczęstowała mnie pasztetem z cukinii.


Leczo z kabaczka i cukinii przepis

Prawdziwe niebo w gębie. Szybko pożałowałam, że na ogródku skończyły się moje kabaczki. Oprócz popularnego leczo z kabaczka, mona zrobi równie pyszn i prost zup warzywn.


Wczoraj ugotowałam zupę z żółtych cukinii – prosta i pyszna. Witam, dzisiaj zrobiłam to leczo , ale z podwójnej porcji , niebo w gębie ! Pani książkę i będę chyba gotować każdy przepis Jestem z tych osób co jedzą mięso ,. Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal.


Zapraszam na pyszne i słoneczne leczo z papryki, takie, które można jeśc od śniadania do kolacji. Smakuje obłędnie jako danie podstawowe albo baza do dalszego eksperymentowania ze smakami. Mój mąż lubi do leczo z papryki dodać gotowana fasolę, a ja dla odmiany wolę dużo czerwonego chili.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Młodej cukinii nie trzeba obierać, umytą kroimy w plasterki. Na patelni ponownie rozgrzewamy olej, smażymy cebulę i czosnek, dodajemy papryki, cukinię , smażymy 3-minuty. Najsmaczniejsze w lecie, w sezonie na świeże pomidory.


Leczo z kabaczka i cukinii przepis

Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty