czwartek, 13 lipca 2017

Przepus na leczo

Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Niektórzy lubią dodać do lecza. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny.


Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Leczo - danie proste i smaczne. Kiełbasę w leczo można też zastąpić parówkami lub też kawałkami wędzonego boczku. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza. Szczególnie latem leczo klasyczne jest kolorowe, aromatyczne i smaczne. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone papryki cukinie duża cebula ząbki czosnku 5ml passaty pomidorowej 1ml wody liść laurowy łyżka oregano lub tymianku łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy.


Coś ciepłego, sytego, domowego. Dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i smażę. Pod koniec daję również starty lub przepuszczony przez praskę czosnek i suszone papryki. Chcesz odkryć jego nową, pyszną wersję? Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Można przygotowywać je przez cały rok. Posoloną podsmażam na oliwie do czasu aż lekko się zeszkli. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.


Polecam podawać leczo z bagietką. Mam wszystkie tu wymienione produkty warzywne z własnego ogródka. Sięgnij tutaj po prosty przepis i daj się zachwycić!


Muszę je wykorzystać aby się nie zmarnowały. Dobry pomysł z takim przetwarzaniem. Kiełbaskę dodam po otwarciu słoika- podsmażoną. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany.


Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Duszone warzywa z ulubionymi dodatkami są pyszne.


Bardzo ważne są w leczo kolorowe papryki oraz papryka w proszku. Ja do leczo dodaję też paprykę wędzoną, która pasuje do tego dania, jak do żadnego innego. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej.


Super pasuje na jesienną i zimową aurę - bardzo dobrze rozgrzewa nie tylko ciało ale i. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Młodą cukinię opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę (natomiast starszą należy obrać ze skóry i wydrążyć pestki, i takim przypadku trzeba jej mieć więcej, bo dużo odchodzi). LECZO - pyszny, wypróbowany przepis na domowe leczo.


Moja rodzina uwielbia leczo na obiad. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Danie, które swoje korzenie ma na Węgrzech, a co za tym idzie obowiązkowo powinno być pikantne.


Podwoiłam składniki i wyszły mi miseczki leczo, choć wybrałam opcję kg świeżych pomidorów zamiast puszki #128521; Następnym razem wezmę składniki x żeby chociaż na dwa dni starczyło. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty