środa, 5 lipca 2017

Jak zrobić leczo przepis

Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.


Jak zrobić leczo przepis

Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Jak zrobić prawdziwe leczo. W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, w którym nie pojawia się cukinia czy bakłażan. Leczo - danie proste i smaczne.


Prawdziwe leczo jest przysmakiem o niewielkiej. Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy.


Niektórzy lubią dodać do lecza. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą. Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty. Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny.


Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny. Kiedy jesień zastępuje lato, a dni robią się chłodne i coraz krótsze, chętniej sięgamy po przepisy na rozgrzewające dania. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny.


Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie. Sprawdź tu sprawdzony przepis! Chcesz odkryć jego nową, pyszną wersję?


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Sięgnij tutaj po prosty przepis i daj się zachwycić! Przede wszystkim powinniśmy wybrać, czy interesuje nas leczo wegetariańskie, czy jego mięsna forma, np. Również fani grzybów znajdą wersję dla siebie.


Nie podsmażam warzyw ani mięsa osobno na patelni. Można to śmiało zrobić w garnku docelowym z zachowaniem odpowiedniej kolejności dodawania składników. This feature is not available right now. Dodane przez dulas w: Tylko o kuchni.


Domowy przepis na leczo Domowe leczo, to pomysł na danie, które smakuje jako dodatek do pieczywa, ziemniaków, placków ziemniaczanych lub jako danie główne. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Ja każdego roku robię kilkanaście słoików z leczo na czas kryzysu gdy nic nie będzie w lodówce:).


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Dobry pomysł z takim przetwarzaniem.


Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Ja podsmażam cebulę na wytopionym boczku wędzonym. Bardzo mi miło, że wybrałaś mój przepis :) U nas też leczo już czeka w słoiczkach na zimową porę. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej.


Muszę zrobić to leczo bo. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem.


To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Co do samego leczo, to podobnie jest, jak z naszym bigosem – każdy robi po swojemu. Faktem natomiast jest, tak jest podane w przepisie powyższym, że po pierwsze – równe ilości składników, po drugie – na smalcu.


Masz ochotę zrobić gar palącego w gębę czegoś, czego nie zjesz?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty