czwartek, 15 lutego 2018

Kiełbasa z cukinią

Kiełbasa z cukinią

Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą. Pączki pesto pieczywo pierogi pizza placki przetwory Punkt Krytyczny. To samo zrób z kiełbasą lub mięsem. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę i dodaj do niej kiełbasę.


Całość duś przez kilka minut. W tym czasie oczyść marchew i zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyj i pokrój w kostkę.


Tak samo postąp z cukinią – pamiętaj, by nie obierać jej ze skórki. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie.


Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Coś ciepłego, sytego, domowego. Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z oliwek a zamiast słoniny chudą wędzoną kiełbasę. Ponieważ w moim domu leczo jada się jako główne danie z dodatkiem pieczywa, ekstra składnikiem jest cukinia, która je świetnie uzupełnia, a dla zaostrzenia smaku mała papryczka chilli. Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np. Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min.


Ozdób je natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi. Będzie również wyśmienite, jeśli podasz je z kluskami śląskimi lub kopytkami gnocchi. Mięsno-warzywne danie doskonale komponuje się też z makaronem. W takiej wersji możesz podać je na obiad lub ciepłą kolację. Ruska biała kiełbasa pieczona z cebulą, podana z ćwikłą z chrzanem, ostrymi marynowanymi papryczkami czereśniowymi i chlebem.


Dodane przez kathleen w: Tylko o kuchni. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze roku smakują najlepiej. Cukinia, papryka, pieczarki, pomidory i aromatyczna kiełbasa to podstawowy skład mojego lecza.


To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Przedstawiamy kilka przepisów na. Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą z sosem pomidorowym to wspaniały pomysł na szybkie, ale efektowne danie z patelni we włoskim stylu.


Zrobisz je już w minut. Podane z ulubioną kiełbasą, cukinią, cebulką, czosnkiem i intensywnie pomidorowym sosem pozwoli Ci zakochać się we włoskiej kuchni. Jednym z częściej używanych warzyw w mojej kuchni jest cukinia. Stosujemy ją jako składnik sałatek, placków, do wyrobu wegetariańskiego pasztetu itp. Właśnie przygotowując farsz do pasztetu, postanowiłem wykorzystać.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii cukinia kiełbasa cukinia. Składniki: na 5-porcji. Cukinię kroimy na plasterki o grubości około cm.


Polewamy ją około łyżkami oliwy i dokładnie w niej obtaczamy. Kiełbasa z cukinią , z grilla. Grillowana kiełbas Zobacz więcej. Przygotujcie się, bo będzie smacznie, zdrowo i pożywnie.


Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga karmelowy. Makaron z cukinią i kiełbasą - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. W sezonie letnim danie to często gości na moim stole nie tylko dlatego, że jest bardzo smaczne, ale też dlatego, że szybko się je przyrządza.


Cukinia jest pożytecznym warzywem, które wykorzystuje się w wielu potrawach. Jedna z nich to cukinia smażona na patelni z kiełbasą i cebulą. Pachnąca Prowansją zapiekanka z makaronem, cukinią i kiełbasą krakowską - poznaj najlepszy przepis. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.


Do przygotowania dania wykorzystywana są najwyższej jakości kiełbasa, źródlana woda z własnego ujęcia i najlepsze warzywa. Nie ukrywam, że najwięcej czasu zajmuje przygotowanie i pokrojenie wszystkich. Cukinię przekroić wzdłuż, a następnie w pół plasterki.


Cebulę pokroić w piórka. Na patelni lekko usmażyć cebulę z kiełbasą, a na koniec poddusić z cukinią. Na koniec oprószyć pokrojonym koperkiem.


Podawać z fasolką szparagową posypaną bułką tartą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty