wtorek, 11 listopada 2014

Składniki na leczo z cukinii

Składniki na leczo z cukinii

Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.


PRZEPIS NA LECZO Z CUKINII Z KIEŁBASĄ (LECZO W PÓŁ GODZINY) - PRZEPIS 1. Leczo to danie proste, ale sycące - Najogólniej to warzywa w połączeniu z sosem. Najważniejsze składniki potrawy to papryka, pomidor i cebula, ostatnio coraz większą popularnością cieszy się także leczo z cukinii. Może być daniem głównym lub dodatkiem do innych potraw.


Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Do jego przyrządzenia możesz wykorzystać proste składniki, z których część każdy ma w domu pod ręką. Bulion drobiowy WINIARY z liściem laurowym i zielem angielskim sprytnie połączy smaki wędliny, cukinii, czerwonej papryki, marchewki i cebuli.


Składniki na leczo z cukinii

Jeśli wolisz wersję wegetariańską, pomiń dodatek kiełbasy. W tym miejscu przychodzi czas na ujawnienie mojej tajemnicy :) Jak widać na zdjęciu, leczo w moim wykonaniu nie przypomina rozmemłanej papki z większości przepisów na leczo dostępnych w sieci. Jestem zwolennikiem atrakcyjnych wizualnie potraw, ale oprócz wyglądu liczy się również wyrazisty smak i konsystencja. Kroimy paprykę na małe kawałki jak do gulaszu i cebulę na paski dorzucamy na patelnie podsmażamy aż cebulka się zeszkli.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Całość pikantna, ale to zależy jakie mięso i dodatki wybierzemy. Leczo z cukinii i papryki, z obowiązkowym dodatkiem kiełbasy. A w tym roku jest jej naprawdę sporo. Zasialiśmy kilka ziarenek w szklarni, w ogrodzie a dodatkowo jak co roku, mój teściowa także ma w swoim ogrodzie cukinie. Leczo to węgierska potrawa z papryki, która zrobiła międzynarodową karierę.


Leczo z patisonem lub cukinią to wakacyjna wariacja na temat węgierskiego dania. Wypróbuj też przepis na inne sławne danie z cukinii: Co to jest ratatouille? Może się zdarzyć, że na mamy czasu na gotowanie albo mamy nieprzewidzianych gości. Idealnie jest wtedy mieć leczo z cukinii na zimę. Wyślij składniki na: Sposób przygotowania.


Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury. U mnie leczo z cukinii i placki. W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu. Składniki na leczo z cukinii z kurczakiem - kg cukinii - duża cebula - puszka pomidorów lub średni przecier pomidorowy bądź duże soczyste pomidorki - ząbki czosnku - sól, pieprz, ulubione zioła - łyżka masła lub spora łyżka oleju - filet z kurczaka.


U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Przedstawiamy kilka przepisów na leczo. Poznaj przepis na leczo z cukinią i kiełbasą. Składniki: kg papryki (użyłam czerwonej i żółtej) kg cukinii. Sałatka z cukinii- do słoików.


Krok 1: Na patelni rozgrzać łyżki oleju, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać szkl wody dusić około 10. Leczo z kiełbasą – przepis na to znane większości Polaków danie przywędrował do Polski z Węgier, gdzie oryginalną, podstawową bazą do leczo są warzywa: cebula, papryka i pomidory.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Ratatuj to francuskie leczo warzywne, przygotowywane na bazie cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki.


Wśród licznych dań z bakłażana i cukinii, to znajduje się zdecydowanie w czołówce stawki. Przygotujesz je z soczystych, pełnych aromatu warzyw i doprawisz Bulionem warzywnym WINIARY.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty