Coś ciepłego, sytego, domowego. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu.
Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą uniwersalną, papryką słodką, solą i czarnym pieprzem do smaku. Kiedy cukinia zmięknie danie jest gotowe.
Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Spodobał Ci się ten przepis!
Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Polecane przepisy: leczo z kurczakiem i pieczarkami. Durszlak - leczo z cukinia pieczarkami i kielbasa. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Leczo jest ukochanym daniem.
Za co najbardziej lubię leczo? To mój smak dzieciństwa! Mama w okresie letnim robiła je bardzo często, zawsze zjadaliśmy je z ogromnym apetytem po całym dniu biegania po dworze.
Oczyszczone, umyte pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami przesypujemy ją do garnka z cebulą. Razem gotujemy całość jeszcze przez około minut. Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych.
Pierogi z kapustą i grzybami. Lista przepisów na przepis na leczo z kiełbasą i pieczarkami z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie.
Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.
Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami. Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą. Dusimy na małym ogniu min. Po minutach całość zalewamy pomidorami z puszki i jeśli jest potrzeba dodajemy resztę wody, przyprawiamy do smaku.
Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami? W sezonie letnim danie to często gości na moim stole nie tylko dlatego, że jest bardzo smaczne, ale też dlatego, że szybko się je przyrządza. Cukinia jest pożytecznym warzywem, które wykorzystuje się w wielu potrawach. Jedna z nich to cukinia smażona na patelni z kiełbasą i cebulą.
W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze przez chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: pieczarki, paprykę i cukinię. Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np. A latem proponuję przygotowanie ich z pieczarkami i cukinią. Składniki dusimy dość krótko, a w tym czasie gotujemy makaron.
Ponieważ zarówno pieczarki, jak i cukinia, nie mają dość wyraźnego smaku to potrawę należy obficie doprawić solą i pieprzem. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie.
Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Boczek włóż do rozgrzanego niezbyt mocno garnka. Podsmażaj przez chwilę, a kiedy tylko zacznie się rumienić i wytopi się niego tłuszcz, dodaj pokrojoną w piórka cebulę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.