Pamiętajmy, że leczo jest typem dania, które świetnie się wekuje. Potem to już tylko robić. Leczo z parówkami Czas przygotowania: min. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tłuszczu.
Parówki pokrój w plasterki o grubości ok. Przecier pomidorowy rozpuść w wodzie, dodaj do usmażonej cebuli, chwilę pogotuj. W sezonie na paprykę wekuję sobie paprykę z pomidorami na leczo. Zarówno kapusta jak i serek z parówkami smakuje naprawde wyśmienicie. Tutaj nie trzeba dużego przepisu,gotujesz kapustę,kroisz parówki w plasterki i komponujesz wg własnego uznania.
Cukinie obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Pomidory sparz wrzątkiem ,obierz ze skóry i pokrój w ćwiartki. Do rondla wlej olej i włóż cukinię, paprykę i pomidory. Cebule obierz i pokrój w kostkę.
Na patelni przesmaż cebulę. Ale gwarantuję, że bez względu na nazwę, jest bardzo smaczne. A jeśli szykujecie dzieciom słoiki bo np. Czosnek utrzeć z odrobiną soli. Kiełbasę i parówki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę.
Następnie dodać cebulę, czosnek, słodką i ostrą paprykę w proszku. Sprawdź przepis na leczo z parówek! Dodane przez VipDelikatesy w: Tylko o kuchni.
Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Leczo jest typowym daniem węgierskim, które bazuje na papryce, cebuli i pomidorach. Ja dzisiaj wrzucam przepis na leczo z parówkami.
Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Gdy się wytopi tłuszcz dodaj parówki, a po min cebulę , czosnek oraz słodką i ostrą paprykę w proszku. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję.
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kiełbasę. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z parówkami i pieczarkami.
To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Monika So Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kolorowo w kuchni. Przygotowanie dania leczo z parówkami.
Przyznam, że pomidorowy sos z parówkami taki ala leczo lub gulasz, szybki i prosty do przygotowania gościł na moim stole przez kilka lat. Przejdźmy jednak do naszego leczo. Jak zrobić leczo, które najbardziej przypomina tę węgierską wersję? Otóż przepis leczo to głównie kilka najważniejszych warzyw.
Składniki: kiełbasa podwawelska - 2g. Leczo - potrawa węgierska szczególnie zimą wyczekiwana przeze mnie niecierpliwie, pewnie z powodu braku pomidora polnego (jako że mieszkam w rejonie polnych soczystych pomidorów), ten przepis jednak w składzie nie zawiera tegoż daru natury. Chyba jednym z najbardziej docenianych przez obcokrajowców dań rodem z kuchni węgierskiej jest leczo. Ja znam tylko jeden przepis na sałatkę z pieczarek, z jajkiem, cebulą i majonezem.
Ten, kto choć raz miał okazję zasmakować tej niezwykłej potrawy nie dziwi się takiej sytuacji. Sokołów czerwona papryka zielona papryka żółta papryka cukinie bakłażan duże cebule ząbki czosnku puszka krojonych. Ja zawsze robiłam do tej pory z parówkami, ale ostatnio zrobiłam z cienką kiełbasą i teraz sobie nie wyorażambez niej. Parówka nie oddaje smaku bo nie ma z czego i jak dla mnie teraz takie leczo jest jalowe.
Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Przepisy z kategorii leczo-z-parówkami-i-cukinią. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Jest przepyszne i można je przyrządzić w bardzo szybki sposób. Może się wydawać, że nie będą pasowały, ale okazały się doskonałym wyborem!
W przypadku, gdy nie macie kiełbasy lub nie wiecie z czym zrobić leczo to polecam Wam parówki!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.