środa, 14 stycznia 2015

Leczo z kabaczka do słoików przepis

Lista przepisów na leczo z kabaczka do słoików z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Słoiki zakręciłam i odstawiłam do góry dnem do wystudzenia. Następnego dnia pasteryzowałam je przez ok.


Po otwarciu słoika do takiego lecza dodaję zawsze pokrojone w plasterki odtłuszczone parówki i podaję z ugotowanym na sypko ryżem. Wyniki wyszukiwania dla leczo z kabaczka w słoiki pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Cudowne i aromatyczne danie- radosna twórczość mojego Narzeczonego.


Muszę przyznać,że to najlepsze leczo jakie jadłam. Przepis na leczo do słoików na zimę. Młodą cukinię opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę (natomiast starszą należy obrać ze skóry i wydrążyć pestki, i takim przypadku trzeba jej mieć więcej, bo dużo odchodzi). Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę.


Leczo z kabaczka do słoików przepis

Z tak przygotowane lecza możemy bardzo szybko przyrządzić p. Leczo z kabaczka - przepis. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.


Leczo z kabaczka do słoików przepis

Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z kabaczkiem do słoików. KABACZKA z warzywami ze słoika.


Obserwuj autora Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych Jeszcze nie wypróbowany Oznacz jako wypróbowany Wyślij wiadomość autorowi Drukuj. Bardzo fajny przepis, Ja go. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.


Leczo z kabaczka do słoików przepis

Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Potrzebowaliśmy odmiany od kurczaków i wieprzowiny, dlatego chętnie sięgnęłam po przepis na królika. Taką karkówkę można podać.


Jest to mięso chude i delik. A w tym roku jest jej naprawdę sporo. Zasialiśmy kilka ziarenek w szklarni, w ogrodzie a dodatkowo jak co roku, mój teściowa także ma w swoim ogrodzie cukinie.


Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Kabaczek (czyli cukinia) to odmiana dyni o podłużnych owocach i cienkiej skórce. Duszone lub pieczone potrawy z kabaczka (z małą ilością tłuszczu) poleca się szczególnie osobom na dietach lekkich i odchudzających. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką.


Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. Oto cztery sposoby na przetwory z kabaczka i cukinii:. Fenomenalna sałatka z leśnych grzybów na zimę do słoików.


Rydze pasteryzowane w maśle - sprawdzony, stary przepis. Miodowa konfitura z buraków z migdałami. Pyszna kalarepa pasteryzowana z kwaskiem cytrynowym. Obłędnie słodki dżem z dyni: przepis na słońce w słoiku.


Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Domowy przepis na leczo Domowe leczo, to pomysł na danie, które smakuje jako dodatek do pieczywa, ziemniaków, placków ziemniaczanych lub jako danie główne. Kabaczka możemy też wykorzystać przy przygotowaniu lazani albo zamiast chleba do kanapek. Cukinia może być też świetna alternatywą dla wielbicieli zdrowych fast foodów. Możemy ją wykorzystać do zrobienia pysznych chrupiących chipsów, lub pożywnych frytek.


Jednak potrawy z cukinii to nie tylko wytrawne dania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty