poniedziałek, 28 września 2015

Biszkopt na dużą prostokątną blachę przepis

Witam, postanowiłam dziś wypróbować Pani przepis i biszkopt wyszedl super. Robiłam w dużej blaszce i coś mnie przyćmiło, bo wyłozylam papierem całą blachę łącznie z bokami. Przypomniało mi sie o tym dopiero po minutach pieczenia.


I wyrósł ładnie, trochę go wybrzuszylo, ale po upieczeniu opadł do poziomu boków. Proszę też pamiętać, że na dużą blachę trzeba więcej kremu :-)) ja zawsze robię podwójna porcję kremu )razy tyle co na normalną tortownicę) Robię masy jak dzielę tort na płaty. Jedna dolna, Jedna środkowa i trzecia masa na pokrycie tortu. Trzeba też dobrze nasączyć biszkopt! Podstawę kakaowego biszkoptu na dużą blachę stanowi kakao – ono sprawia, że biszkopt jest sypki, zaś Proszek do pieczenia WINIARY pozwala biszkoptowi pięknie urosnąć.


Kakaowy biszkopt na dużą blachę stanowi podstawę dla wielu wypieków, np. Dodane przez lukmanka w: Tylko o kuchni. Nie mogę się doczekać kiedy będziemy jeść ciągle zaglądam do lodówki. Dzięki za przepis na biszkopt wyszedł super.


Hej może za mało ubijasz pianę z białek lub za dużo mąki dodajesz. Spróbuj zrobić z mojego przepisu biszkopt,mi zawsze wychodzi,jest duży(wysoki)-przepis na biszkopt z ptasim mleczkiem w moich przepisach. Dlatego nie wyklejam boków papierem pergaminowym. Biszkopt-bardzo szybki na prostokątną blaszkę.


Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, nic nie opadający. Na normalną prostokątną blachę: 5jaj szkl. Następnie dodaję partiami przesianą mąkę i mieszam całość delikatnie łyżką. Po upieczeniu wyjmuję blachę. A po 5-minutach wyjmuję biszkopt z blachy i zdejmuję papier.


Nawet takiemu laikowi w kuchni jak ja się udał. Próbowałam wielu naprawdę przepisów ale zawsze niestety moja porażka. Ten przepis wyróżnia to, że resztę składników dodaje się do ubitych białek. Inne moje przepisy zawierały dodanie białek do żółtek na koniec.


BISZKOPT Z MAKIEM – PRZEPIS NA DUŻĄ BLACHĘ 21. Zamiast dużej, prostokątnej blachy Zobacz więcej. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Ewa Czasem dostaje się przepis na ciasto jakieś, jakiekolwiek i zjawia się mały, a jak dla mnie nawet większy, problem w postaci słów: “upiecz biszkopt”.


Przepisy z kategorii ciasta na dużą blachę. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest! Wypróbowałam już wiele przepisów na biszkopt, ale ten jest najlepszy, zawsze wychodzi, pięknie i równo wyrasta, no i oczywiście jest bardzo smaczny. Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na tort na dużą blachę.


Już zapisuję go w zeszycie :). Dtaczego wychodzi taki niski bo blachę mialam dużą. Poproszę o przepis na biszkopt właśnie, ale KONIECZNIE musi być on na DUŻĄ prostokątną blachę o wymiarach 22na 38. Dziś trochę podstaw – przepis na biszkopt kakaowy – ten wynalazłam na Moich Wypiekach i już wielokrotnie wypróbowałam – nigdy mnie nie zawiódł #128578;. Na swoje potrzeby stworzyłam sobie tabelkę przelicznikową składników na różne moje foremki i powiesiłam sobie na lodówce, abym nie musiała za każdym razem sobie tego liczyć.


Mam zamiar upiec ten biszkopt, ale w tortownicy o średnicy cm. Z przelicznika wynika, ze nalezy użyć ponad jajek, a przeciez tyle nie ubiję jednym mikserem. Czy mogę w takim razie upiec jeden biszkopt np. Pytanie brzmi jak długo piec taki biszkopt, bo będzie płytszy?


Wiele gospodyń ma niezawodny przepis na biszkopt. Ja prezentuję biszkopt, który można nazwać idealnym. Jest puszysty, wysoki i prosty – co jest niewątpliwym atutem przy krojeniu go na tort. Rośnie bez proszku do pieczenia. Cała tajemnica tego cuda tkwi w… rzuceniu nim o podłogę.


Zabieg ten sprawia, że biszkopt nie opada. SKŁADNIKI -na dużą blaszkę. Raz piekłam i wyszło nie ciekawie, taki biszkopt zielonkawy, niby dało się zjeść, ale to nie było to, także polecam jednak zrobić z krupczatką. Rogale marcińskie-najlepszy przepis Rogale świętego Marcina.


Witam Kochani listopada zbliża się wielkimi krokami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty