czwartek, 10 września 2015

Jak się robi leczo z kabaczka

Leczo robi się Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Krzepkie Serce. Możesz podać je z mięsem albo jako.


Następnie dorzucamy pokrojoną kiełbasę, a po kilku minutach kolejno pokrojone warzywa: paprykę, pomidory, marchewkę, kabaczka ( obranego ze skórki). Całość zalewamy bulionem. Ilość bulionu zależy od tego, czy wolicie gęstsze czy rzadsze leczo.


Oprócz popularnego leczo z kabaczka, mona zrobi równie pyszn i prost zup warzywn. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. This feature is not available right now.


Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal.


Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia.


Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Duszone lub pieczone potrawy z kabaczka (z małą ilością tłuszczu) poleca się szczególnie osobom na dietach lekkich i odchudzających. Dodatkowo, przepisy na placki z kabaczka!


Kabaczek faszerowany i kabaczek nadziewany mięsem. Placki z kabaczka to przysmak dzieciństwa! Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Sycące i lekkie potrawy z kabaczka dla całej rodziny! Przyrządzane późnym latem z dojrzałych kabaczków, wciągają tak bardzo, że trudno oderwać się od talerza.


Danie jak najbardziej możemy robić w większych ilościach, by włożyć do słoików ( lepiej wtedy bez dodatku cebuli ) lub zamrozić. W zasadzie nie tylko tytułowy kabaczek tutaj pasuje (choć ja najbardziej go lubię), możemy wykorzystać np. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Późnym latem mamy bardzo dużo warzyw z rodziny dyniowatych. Same też mogą stanowić oryginalny dodatek do dań - np. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Nadszedł czas na leczo - potrawę kojarzoną z Węgrami, ale bardzo chętnie przygotowywaną także w środkowej i wschodniej Europie.


To danie jest robione w moim domu od lat. W końcu się doczekaliśmy. W tym roku już nie mogliśmy się doczekać, kiedy w ogródku w końcu dojrzeją kabaczki vel.


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Najlepsze leczo robi mój Maż. Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam.


Jak się robi leczo z kabaczka

Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec. Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są.


Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Wsypać do garnka podlać łyżkami wody i duścić do miękkości na ogniu (15minut). W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z kabaczka. Opis przepisu: Autor: RENIZ Spróbuj bigosu w nieco odmienionej formie, czyli z dodatkiem kabaczka! Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Aromatyczny bigos z kabaczka podajemy ze skwarkami. Bigos z kabaczka przyrządzamy na boczku, a także z dodatkiem pomidorów, cebuli i przypraw.


Przepis na leczo w tradycyjnym wydaniu. Finalny wygląd i smak zależy od Twojej wyobraźni. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń.


Na petelni zeszklić na oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty