wtorek, 1 września 2015

Leczo przepis z pieczarkami

Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Posoloną podsmażam na oliwie do czasu aż lekko się zeszkli.


Dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i smażę.

Pod koniec daję również starty lub przepuszczony przez praskę czosnek i suszone papryki. Coś ciepłego, sytego, domowego. Sprawdź jak przygotować bezmięsną wersję węgierskiego leczo, z pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami.


Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą.


Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.

Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Kroki wykonania: Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na rozgrzanym oleju. Zestawić patelnie z ognia,cebulę obsypać papryką w proszku. Papryke dokładnie oczyścić i pokroić w paski.


Dodać do cebuli i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok min. Dodać pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i. Polecane przepisy: min.


Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych. Leczo z cukinią i pieczarkami. Pierogi z kapustą i grzybami. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni.


Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.

Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Cebulę, pokrojoną w kostkę, podsmażamy na oleju. Podsmażoną, przekładamy do większego garnka. Oczyszczone, umyte pieczarki kroimy.


To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Justyś Wyświetl mój pełny profil. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są.


Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji. Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce. Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą. A największy klasyczk, to moje pyszne leczo węgierskie.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Pieczarki oraz cebule z kiełbasa przełozyc do papryki z pomidorami. Kostke bulionowa rozpuścic w połowie szklanki gorącej wody i wlac do garnka. Całość dusić jeszcze ok minut. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Przepis na leczo z parówkami i papryką. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Przykład dania, do którego możemy wykorzystać sezonowe letnie warzywa, także wtedy gdy nie mamy za bardzo innego pomysłu co z nich przygotować.


Najlepiej smakuje gotowane w kociołku nad ogniskiem. Ale z domowej kuchni tez będzie wyśmienite. Zapasteryzujcie kilka słoiczków na zimę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty