Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Jak zrobić leczo z kiełbasą? Lubisz dania z dodatkiem mięsa?
Oto leczo wzbogacone o kiełbasę. W naszym przepisie znalazło się miejsce dla wyjątkowego warzywa – cukinii. Chociaż próżno jej szukać w oryginalnej potrawie, przekonasz się, że leczo z cukinią smakuje wybornie. Zobacz, jak zrobić leczo.
Leczo - danie proste i smaczne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Przepisy na leczo są różne. Niektórzy lubią dodać do lecza. Przede wszystkim powinniśmy wybrać, czy interesuje nas leczo wegetariańskie, czy jego mięsna forma, np.
Nadszedł czas na leczo - potrawę kojarzoną z Węgrami, ale bardzo chętnie przygotowywaną także w środkowej i wschodniej Europie. This feature is not available right now. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.
Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec. Nie można z niego zrezygnować. Podsmażona złocista cebulka, pachnące kawałki boczku i kiełbaska.
Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu.
Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą.
Jeżeli nie przepadamy za. Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście. W Polsce najczęściej przyrządza się je z dodatkiem cukinii lub bakłażanów. Spróbuj naszej bezmięsnej wersji z dodatkiem przyprawy w płynie Maggi.
Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów.
Kto powiedział, że nie można sobie zrobić pysznego leczo z cukinią? Moje leczo z cukinii ma w składzie bardzo dużo pysznej i zdrowej młodej cukinii oraz kilka najważniejszych warzyw. Ogólnie jeśli chodzi o samą nazwę leczo, to jest to danie węgierskie, które w wersji podstawowej zawiera przede wszystkim dużo papryki.
Aby leczo było pyszne musimy wybrać świeże warzywa oraz smaczne kiełbaski lub parówki. Podajemy sprawdzony przepis na leczo. Dobre leczo z cukinii to prawdziwa bomba, i smakowa i zdrowotna. A jak zrobić leczo z cukinii? Bardzo łatwo, gdy wykorzysta się mój przepis na leczo z cukinii:) Bo przepis nie jest trudny, a leczo według przepisu smakuje doskonale.
I szybko można je przygotować, więc do dzieła! Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Jak przygotować pyszne i szybkie leczo w naszej kuchni? Przedstawiamy sprawdzony przepis, który nie sprawi Wam trudności, a przy okazji pozwoli pokazać.
Uwaga: im dłużej leczo się dusi tym jest smaczniejsze, dlatego najlepiej nie spieszyć się i dusić je długo na małym ogniu. Odgrzewane jest wyśmienite! Jak ugotować leczo warzywne? Opisywaną potrawę przyrządzisz również bez dodatku mięsa. Wystarczy, że mięso zastąpisz grzybami.
Jesienią wybierz świeże boro, poza sezonem pieczarki. Ja do leczo dodaję też paprykę wędzoną, która pasuje do tego dania, jak do żadnego innego. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji.
Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce. Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą. Co ważniejsze - jest bardzo zdrowe i można je przygotowywać o każdej porze roku. Zachwyci niemal każdego, możecie być pewni, że zniknie ze stołu szybciej niż się pojawi.
Doskonale sprawdza się na codzienny obiad w gronie najbliższych. Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych. Podstawowymi składnikami lecza są papryka, pomidory oraz cebula.
W Polsce leczo najczęściej stanowi odrębne danie, bowiem często zawiera też kiełbasę czy boczek wędzony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.