środa, 12 kwietnia 2017

Leczo z mięsem i kiełbasą

Leczo z mięsem i kiełbasą

Fasola szparagowa z kiełbasą. Smaczna przekąska na kolacje. Dodane przez Tosca w: Tylko o kuchni. Durszlak LECZO Z MIĘSEM MIELONYM I KIEŁBASĄ. Cebulę obieramy i kroimy na wiórka.


Leczo z mięsem i kiełbasą

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy łyżki oleju, wkładamy mięso i smażymy ok. Następnie wkładamy cebulę i razem z mięsem smażymy ok. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy kolejne min. To samo zrób z kiełbasą lub mięsem.


Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę i dodaj do niej kiełbasę. Całość duś przez kilka minut. W tym czasie oczyść marchew i zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyj i pokrój w kostkę.


Tak samo postąp z cukinią – pamiętaj, by nie obierać jej ze skórki. Pyszne leczo z mielonym mięsem. Wyszedł wielki garnek pysznego leczo, którym zajadaliśmy się przez dni!


Leczo z cukinii z mielonym mięsem. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu.


Leczo z mięsem i kiełbasą

Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne!


U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Jeśli chcemy wekować leczo z mięsem, to trzeba je pasteryzować dwa razy (a nawet trzy). Między pasteryzacją należy trzymać słoiki w temperaturze pokojowej, żeby. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Węgrzy, przygotowując leczo, duszą warzywa na smalcu. Za mało mięsa w przepisie? Dodaj pokrojoną w kostkę cienką kiełbasę i wrzuć na patelnię razem z boczkiem. Zamień lecz z cukinią na leczo z kiełbasą i boczkiem. To będzie prawdziwa kulinarna uczta!


U nas leczo z makaronem występuje zazwyczaj w formie wege obiadowej, takiej prostej, bez nadpęcia i spięcia. Ponieważ u nas chętnych na kiełbasę nie ma, no ale na warzywa wszyscy bez wyjątku, to jedyne właściwe powstało wegetariańskie leczo z makaronem. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii leczo z cukinii z mięsem. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.


Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Na Węgrzech leczo najczęściej podawane jest jako dodatek do potraw mięsnych. W Polsce bezmięsne leczo może być zaproponowane podobnie - z mięsem i np.


To jedno z naszych ulubionych sierpniowych dań. Warto zrobić więcej, żeby wystarczyło na dwa, a nawet trzy dni - z każdym dniem leczo smakuje coraz lepiej. Uwielbiamy leczo i sezonie gotujemy je bardzo często. W moim przepisie pojawi się ona w niewielkiej ilości. Jeśli jednak lubisz leczo z większą ilością mięsa, to zapraszam po przepis na leczo z kiełbasą.


Dla miłośników bardziej bogatych dań warzywnych, do których dodaje się nie tylko podstawowe warzywa, a przy tym leczo zawiera jeszcze kiełbasę, polecam mój przepis na leczo z. Smakuje wyśmienicie a nasza wędlina nadaje mu wspaniały wędzony posmak. Możemy przygotować je z dodatkiem różnorodnych warzyw, czy grzybów. Udostępnij na facebooku Udostępnij na Twiterze.


Poniżej jedna z kilku wersji lecza jaką robimy w naszym domu – można ją sklasyfikować i umieścić pomiędzy węgierskim leczo, a prowansalskim ratatouille. Ja też za każdym razem sporządzam inną opcję: raz z mięsem drobiowym, innym razem z mięsem czerwonym lub kiełbasą, a od czasu do czasu bez dodatku mięsa. Robię coś podobnego lecz dodaję jeszcze cukinię , bakłażan ,pieczarki i jeżeli chcę się najeść to mięso. Za co najbardziej lubię leczo? To mój smak dzieciństwa!


Mama w okresie letnim robiła je bardzo często, zawsze zjadaliśmy je z ogromnym apetytem po całym dniu biegania po dworze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty