Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę, a na koniec bakłażana z cukinią (warzywa te obieramy w paski, zostawiając cześć skórki i kroimy w kostkę). Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i słodką. To taki rodzaj ragoût warzywnego z pomidorów, świeżej papryki z podsmażoną cebulą na smalcu, doprawionego papryką w proszku.
W Polsce najczęściej przyrządza się je z dodatkiem cukinii, bądź kabaczka i kiełbasy. Przepis nie co zmodyfikowałam, ponieważ wolę lżejszą wersję tego dania. Lista przepisów na leczo z wołowiną z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Obłędne leczo z cukinią, chorizo i wołowiną 151.
Dziś przedstawiam coś idealnego na obiad na te chłodne już, jesienne dni. Nie mogłam przestać go jeść, gdyż smak tego. Leczo z cukinią i wołowiną.
Zapewniam, że to danie stanie się jednym z ulubionych! Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga wiem co jem. Do garnka najpierw dorzucamy paprykę, bez nasion, pokrojoną w kostkę, potem pomidory, na końcu bakłażana z cukinią.
Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i płatkami chili i sporą ilością słodkiej mielonej papryki. W moim wykonaniu leczo to miękkie, ale wciąż chrupiące warzywa. Kalkulator kalorii - sprawdź ile kalorii zawierają twoje posiłki.
Tabele kalorii, wartości odżywcze, kalorie produktów, kcal, białko, węglowodany, tłuszcz, tabela kalorii. Najlepiej smakuje gotowane w kociołku nad ogniskiem. Ale z domowej kuchni tez będzie wyśmienite. Zapasteryzujcie kilka słoiczków na zimę. Pyszne leczo z mielonym mięsem.
Pikantne leczo z cukinią to moja propozycja na deszczowe i chłodne dni. Idealnie rozgrzewa, jest sycące oraz aromatyczne. Jeżeli natomiast nie przepadacie za ostrymi potrawami, dodajcie do lecza mniej ostrej papryki.
Przy przygotowaniu lecza z cukinii należy pamiętać, aby go nie przegotować. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z wołowiną. Udostępnij na facebooku Udostępnij na Twiterze Poniżej jedna z kilku wersji lecza jaką robimy w naszym domu – można ją sklasyfikować i umieścić pomiędzy węgierskim leczo, a prowansalskim ratatouille. Wegetariańskie leczo warzywne z pieczarkami. Ważne, żeby cukinia znajdowała się w składzie obok cebuli i papryki oraz pomidorów.
Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Część ugotowanego lecza można na gorąco przełożyć do słoików i po wystudzeniu przechowywać w lodówce lub zamrozić w pojemnikach. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze roku smakują najlepiej. Cukinia, papryka, pieczarki, pomidory i aromatyczna kiełbasa to podstawowy skład mojego lecza.
Nie ukrywam, że najwięcej czasu zajmuje przygotowanie i pokrojenie wszystkich. I faza metoda montignaca. A potem jak skosztujesz, to następnym razem robisz porcję potrójną i nadmiar wrzucasz do słoików.
I masz smak lata późną jesienią lub śnieżnobiałą zimą #128578; Smakuj i rozkoszuj się wspomnieniem lata…. Dzisiaj gotujemy leczo, żelazną pozycję letniego menu w wielu domach. I pewnie w wielu domach gotuje się je inaczej:) Ja też nie gotuję tego dania według jed. Tefal Companion pomoże Ci rozsmakować się w potrawach z całego świata. Do leczo można dodać też wędzony boczek i pieczarki.
Pieczone bakłażany z ciecierzycą i anchois. Ciecierzyca z chorizo i jarmużem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.