czwartek, 13 kwietnia 2017

Krewetki sałatka przepis

Krewetki sałatka przepis

Zostały w niej wykorzystane uwielbiane dary lata! O nieco chłodniejszej porze rozgrzej się sałatką makaronową z krewetkami koktajlowymi lub sałatką chińską. Oceń przepis aby doradzić innym!


Krewetki sałatka przepis

Mrożone krewetki rozmrozić (w temp. pokojowej lub pod strumieniem bieżącej, chłodnej wody). Opłukać i oderwać ogonki, osuszyć. W misce wymieszaj awokado z posiekanymi koperkiem, selerem i czosnkiem. Dodaj krewetki i majonez.


Wspaniała sałatka z krewetkami zachwyci każdego w upalne dni. Ta lekka sałatka to propozycja dla kochających krewetki oraz ciekawe połączenia smakowe. Krewetki kochają estragon.


Krewetki sałatka przepis

Przepisy z kategorii sałatki krewetki. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Rozgrzewamy olej na patelni. Oliwę mieszamy z sokiem z limonek, imbirem, miodem, solą i pieprzem. Podajemy z bukietem kolorowych sałat.


Wyśmienita i popularna surówka na bazie białej kapusty, doskonała do dań mięsnych. Sprawdzi się również jako dodatek do kanapek na. Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć. Na patelni podgrzać połowę masła, włożyć drobno posiekany czosnek (i chili jeśli używamy) i smażyć przez pół minuty.


Włożyć krewetki i smażyć przez minutę z jednej strony. Muszę się przyznać, że smażone krewetki z patelni z czosnkiem i chili przygotowuję od lat. I dla nich właśnie przygotowałam ten przepis.


Moja sałatka z pieczarkami jest równie prosta:! Szybka i dietetyczna sałatka z krewetkami, groszkiem i ryżem. Możesz użyć krewetek tygrysich lub tych drobniejszych. Mogą to być krewetki świeże lub mrożone.


Akurat do tej sałatki zakupiłam bardzo duże krewetki mrożone. Sałatka kolumbijska z krewetkami, mango i awokado. Słodko-ostre grillowane krewetki.


Na koniec gratka dla absolutnych miłośników krewetek, którzy chcą czuć krewetkowy smak bez innych dodatków. Wypróbujcie przepis z bloga Ósmy Kolor Tęczy i wrzućcie krewetki na grilla – będziecie więcej niż zadowoleni. Na patelni roztopić masło i pocięty w drobne plasterki czosnek podsmażyć na nim. Jak już czosnek będzie miał złoty kolorek to dodać krewetki i chwilkę podsmażać na małym ogniu. Wyciągnąć krewetki i czosnek ale bez masła, najlepiej szumówką (łyżką cedzakową) na talerzyk.


Pomidora, fetę pokroić w kostkę. Następnie kroimy pomidory. Przygotowujemy dressing na bazie oliwy z oliwek, musztardy, miodu.


Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przekładamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem. Ten przepis na krewetki nieodwracalnie skradł nasze serca i podniebienia.


Bez wątpienia należy do grona najprostszych i najbardziej aromatycznych przepisów pod Słońcem. Jest dowodem na to, że krewetki, podobnie jak szpinak, kochają czosnek i tworzą z nim zgodny i bardzo udany związek. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe.


Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty