Czyli po 30- minutach - bo tak jest w przepisie na biszkopt Pani Doroty z Moich Wypieków, sprawdzałam patyczkiem czy biszkopt jest suchy w środku. Mój biszkopt piekł się min w 1stopniach z termoobiegiem. A proszę mi powiedzieć, przy zachowaniu proporcji z przepisu jaką blachę (wymiary Pani stosuje)? Witam, postanowiłam dziś wypróbować Pani przepis i biszkopt wyszedl super.
Robiłam w dużej blaszce i coś mnie przyćmiło, bo wyłozylam papierem całą blachę łącznie z bokami. Przypomniało mi sie o tym. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Sposób przygotowania przepisu: szybki biszkopt ''duża blacha'' 1. Lista przepisów na biszkopt duża blacha z polskich blogów kulinarnych. Najpierw ubijasz białka na sztywno, potem dodajesz cukier i znów ubijasz aż piana będzie lśniąca następnie dodajesz żółtka i znów ubijasz.
Dodane przez dora3w: Tylko o kuchni. Wychodzi z tych składników duża blacha Robisz jak normalny biszkopt. Kochani, szukam dobrego przepisu na biszkopt , ten który zawsze robię jest dobry ,ale już mi sie trochę znudził , chcę czegoś nowego , liczę na waszą pomoc :) z góry bardzo dziękuje! Ciasta wyszło bardzo dużo, ubijalam mikserem planetarnym. Podczas pieczenia temp 1stopni, biszkopt wyrósł ponad formę najbardziej brzegami, środek nie bardzo chciał urosnąć.
Stopień trudności Łatwy Składniki: jaj szkl. Po rzuceniu biszkopem pojawiły się pęknięcia i się zapadł. Opis: Białko ubić z cukrem, ubić żółtka, zmieszać razem (mikserem). Sekretem jest umiejętne połączenie sypkich składników z masą jajeczną – rób to powoli i delikatnie.
Jak upiec dobry biszkopt? Podstawę kakaowego biszkoptu na dużą blachę stanowi kakao – ono sprawia, że biszkopt jest sypki, zaś Proszek do pieczenia WINIARY pozwala biszkoptowi pięknie urosnąć. W rzeczywistości składa się tylko z jajek, cukru oraz mąki. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na biszkopt na duża blacha. Przede wszystkim biszkopt kakaowy na dużą blachę trzeba piec ze świeżych, dużych jaj, ogrzanych do temperatury pokojowej.
Wymaga jednak zastosowania kilku ra aby nawet biszkopt kakaowy na dużą blachę wyszedł puszysty, równy i nieprzesuszony. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Po upieczeniu wyjmuję blachę. Następnie dodaję partiami przesianą mąkę i mieszam całość delikatnie łyżką.
A po 5-minutach wyjmuję biszkopt z blachy i zdejmuję papier. Jest idealny do rolad (łatwy w rolowaniu), ale też niezastąpiony w tortach (tych jednostopniowych lub po prostu trzeba upiec trzy spody oddzielnie). Biszkopt Duża Blacha - informacje, zdjęcia, materiały video.
Prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach i innych ciastach. Najlepszy z najlepszych – biszkopt błyskawiczny. Jeśli szukacie typowego biszkoptu do tortu, to polecam przepis na biszkoptowe spody. Szczególnie wtedy, gdy muszę upiec szybko kilka spodów.
Wystudź w temperaturze pokojowej. Gdy wystygnie możesz biszkopt przekroić na 2-blaty. Pokaz slajdów wymaga JavaScript.
Pyszny czarny biszkopt z kremem budyniowym(duża blacha) Ten biszkopt jest bardzo smaczny wyszedł mi za pierwszym razem,przepis mam od mojej cioci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.