poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Najsmaczniejsze leczo

Danie podane z kolorowym makaronem z dziecięcym motywem będzie jeszcze lepiej smakował i zachęcał do zjedzenia. Przy jesiennej aurze, takie lekko sparzone warzywo do świetny zastrzyk witamin. Najsmaczniejsze w lecie, w sezonie na świeże pomidory. This feature is not available right now.


Najsmaczniejsze leczo

W szczycie sezonu, kiedy mamy najsmaczniejsze (i najtańsze) warzywa, warto poświęcić trochę czasu i zrobić pyszne przetwory na zimę. Dziś proponuje kolorowe leczo w słoiku, do którego później wystarczy tylko dodać podsmażoną kiełbaskę, wędzony boczek albo dowolne mięso i mamy pyszny oraz szybki obiad. Kilka produktów, pół godziny pracy i cudowne leczo z papryki, delikatne, aromatyczne, słodkie, o bogatej konsystencji ląduje na naszym stole. Do tego pajda chleba i można nie wstawać od stołu.


Leczo podaje się z pieczywem. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga najsmaczniejsze. Nie wiem jak to się stało że nie pokazałam Wam lecza, które robiłam w zeszłym roku. Teraz, gdy warzywa są świeże i najbardziej smakuje, warto przygotować z nich zapasy.


Poniżej sprawdzony przez lata, ulubiony przepis czytelników na najlepsze pierniczki. Pyszne i aromatyczne, są miękkie już po upieczeniu. Pierniczki można przygotować przed samymi Świętami, albo z wyprzedzeniem. Szczególnie w sezonie letnim trudno przejść obok tej potrawy obojętnie, warzywa o tej porze roku są w końcu najsmaczniejsze – ugotuj ją zatem i Ty!


Przepis na leczo powinien zawsze zawierać: pomidory, paprykę, cebulę oraz. Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje. Warzywa są najsmaczniejsze i najbardziej odżywcze w sezonie, dlatego też warto zrobić przetwory z cukinii na zimę.


Najsmaczniejsze leczo

Cukinia na zimę może zostać zakonserwowana w całości, w sosie własnym, w postaci keczupu czy też w postaci leczo. A może zainteresuje cię także ten artykuł o uprawie cukinii w ogrodzie? W sierpniu pomidory i papryki są najsmaczniejsze, grzechem byłoby więc nie zjeść choć jednej miseczki pełnej pysznego leczo. O ile Połówek najbardziej lubi leczo z wędzonym boczkiem lub kiełbasą, to ja wybieram lżejsze wersje wzbogacone najczęściej o dodatek strączków. To potrawa, którą z powodzeniem możesz zamrozić i odgrzać w dowolnym momencie – sprawdzi się jako „danie awaryjne”.


Nie zwlekaj więc i przygotuj leczo według tego przepisu. My przygotowujemy leczo z dodatkiem kiełbasy, świeżych pomidorów i różnego koloru papryk. Wlewamy pomidory, dodajemy suszone przyprawy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Ja pod koniec dodałam do leczo jeszcze kilka kropel tabasco (papryczka, którą miałam w ogóle nie była pikantna). Pokrojenie tych kilku warzyw zajmie Ci dosłownie minut, a gotowanie kolejnych 20. Po upływie testowego okresu zdecydujesz czy warto zakupić abonament w extra.


Nawet wtedy jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań. Do ryżu bardziej jednak pasuje odmiana bez jajka. Smaczne jest też, jeśli na początku zamiast oleju smażymy pokrojony drobno boczek wędzony (dag), aż się wytopi, odkładamy i na wytopionym tłuszczu smażymy cebulę, później do papryki i. Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych. Podstawowymi składnikami lecza są papryka, pomidory oraz cebula. W Polsce leczo najczęściej stanowi odrębne danie, bowiem często zawiera też kiełbasę czy boczek wędzony.


Jak zrobić leczo na zimę? Doskonale leczo smakuje późnym latem i jesienią, gdy pomidory i papryka jest najtańsza. A dzięki pasteryzacji możemy przygotować leczo do słoików na zimę, z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Kabaczki można obsmażać w plastrach (w panierce lub bez), dusić w daniach jednogarnkowych, albo zapiec z dowolnym farszem. Z tym, że mroziłam leczo z samych warzyw.


Po rozmrożeniu i podgrzaniu dodawałam drobno pokrojoną kiełbasę. W niektórych regionach Polski na cukinię mówi się też kabaczek. Zachęcam Was do polubienia tego warzywa – już nie zabraknie Wam pomysłów na dania z użyciem cukinii, jeżeli skorzystacie z poniższej ściągi. Wybrałam najsmaczniejsze przepisy z cukinią z bloga #128578; Korzystajcie, dzielcie się i zostawcie opinię! Kliknij, aby zobaczyć przepis.


Najsmaczniejsze leczo

Placek z truskawkami jest niemal symbolem początku lata! Nie możesz więc o nim zapomnieć! Podpowiadamy więc, jak szybko zrobić pyszne ciasto z truskawkami!


Proszę się nie śmiać, dopiero zaczynam gotować i obiecałam mamie obiad :) mam cukinię, cebulę, pieczarki, paprykę i pomidory w puszcze. I tak się zastanawiam z jaką kiełbasą, (a może parówką?) będzie najsmaczniejsze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty