środa, 26 kwietnia 2017

Biszkopt przepis na blache

Biszkopt urósł ponad formę. Nawet takiemu laikowi w kuchni jak ja się udał. Próbowałam wielu naprawdę przepisów ale zawsze niestety moja porażka. Ten przepis wyróżnia to, że resztę składników dodaje się do ubitych białek.


Biszkopt przepis na blache

Inne moje przepisy zawierały dodanie białek do żółtek na koniec. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, nic nie opadający. Przepis należy do Pana Grzegorza i pochodzi ze strony Wielkie Żarcie.


Gdy potrzebuję czekoladowy biszkopt, odbieram dwie łyżki mąki pszennej i zastępuję je kakao. Przepis wypuściłam w świat i wszystkie osoby są zachwycone, a zwłaszcza rzucaniem nim po upieczeniu ;). Czyli po 30- minutach - bo tak jest w przepisie na biszkopt Pani Doroty z Moich Wypieków, sprawdzałam patyczkiem czy biszkopt jest suchy w środku. Mój biszkopt piekł się min w 1stopniach z termoobiegiem. Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest!


Wypróbowałam już wiele przepisów na biszkopt, ale ten jest najlepszy, zawsze wychodzi, pięknie i równo wyrasta, no i oczywiście jest bardzo smaczny. Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Deserek. TV - Telewizja Deserowa. Dodane przez lukmanka w: Tylko o kuchni.


Wszystko wyszło bardzo dobrze i smacznie, na to świeże truskawki i galaretka i idzie w mig z blachy. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na biszkopt na prostokątną blachę.


Biszkopt przepis na blache

W końcu znalazłam idealny przepis na biszkopt na tor t. Ciasto jest pu szyste, pulchne, świetnie wyrasta i łatwo je przekroić na cztery, a nawe t pięć cienkich blató w. Ni e może się nie udać, o zakalcu nie ma mowy. Nie masz pomysłu na puszysty biszkopt? Kluczem są dobrze ubite białka na sztywno i przesiane składniki. Poniżej przedstawiam dwa warianty: pierwszy wariant to biszkopt z czterech jaj, który po przekrojeniu na pół daje dwa blaty, a drugi wariant to biszkopt, ale z sześciu jaj, który można przekroić na trzy blaty.


Wiele gospodyń ma niezawodny przepis na biszkopt. Ja prezentuję biszkopt, który można nazwać idealnym. Jest puszysty, wysoki i prosty – co jest niewątpliwym atutem przy krojeniu go na tort. Rośnie bez proszku do pieczenia. Cała tajemnica tego cuda tkwi w… rzuceniu nim o podłogę.


Zabieg ten sprawia, że biszkopt nie opada. Dziś trochę podstaw – przepis na biszkopt kakaowy – ten wynalazłam na Moich Wypiekach i już wielokrotnie wypróbowałam – nigdy mnie nie zawiódł #128578;. Na swoje potrzeby stworzyłam sobie tabelkę przelicznikową składników na różne moje foremki i powiesiłam sobie na lodówce, abym nie musiała za każdym razem sobie tego liczyć. Następnie dodaję partiami przesianą mąkę i mieszam całość delikatnie łyżką. Po upieczeniu wyjmuję blachę.


A po 5-minutach wyjmuję biszkopt z blachy i zdejmuję papier. Jak upiec dobry biszkopt? Sekretem jest umiejętne połączenie sypkich składników z masą jajeczną – rób to powoli i delikatnie.


Podstawę kakaowego biszkoptu na dużą blachę stanowi kakao – ono sprawia, że biszkopt jest sypki, zaś Proszek do pieczenia WINIARY pozwala biszkoptowi pięknie urosnąć. Dobry wieczór, proszę o pomoc i szybka odpowiedz. Robie chrzciny i zależy mi zrobić biszkopt z bitą śmietaną a na niej wylana galaretka.


Zawsze robie biszkopt II ale on chyba się nie nadaje,lepszy byłby jakiś delikatny, puszysty. Czy poleci mi Pani jakis, a może jest jakis gotowy przepis.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty