piątek, 27 lipca 2018

Przepis na ciastka kokosowe

Dokładnie takie ciastka kokosowe powstały u mnie w domu z potrzeby chwili. Dziecko co jakiś czas bardzo chce zjeść słodkiego, w domu brak ciasta, wyszłam, więc z tego założenia, co zawsze – ciastka kokosowe trzeba zrobić no i muszę się postarać. Przepis na Ciasteczka kokosowe.


Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe , ponownie zagnieść - ciasto powinno być tłuste i zwarte. Z otrzymanej masy ulepić dwa jednakowej wielkości grube wałki , ułożyć je na talerzu i wstawić na pół godziny do lodówki , żeby ciasto stwardniało. CIASTO KOKOSOWE – uwielbiam zapach i smak kokosów. Nierozerwalnie łączy się to z dzieciństwem moich dzieci. Ten przepis nie wymaga dużego nakładu pracy i można go zrobić dosyć szybko.


Szybkie do przygotowania ciasteczka na białkach z wiórkami kokosowymi. Kokosanki są łatwe i bardzo szybkie do zrobienia. Z zewnątrz chrupiące, szczególnie zaraz po upieczeniu, a w środku miękkie.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciastka kokosowe. Nadają się zarówno do tortów, jak i delikatnych ciasteczek. Bardzo dobrze komponują się z owocami, szczególnie malinami, czerwonymi porzeczkami oraz truskawkami.


Proponowane ciasto kokosowe to wyjątkowo smaczny wypiek, składający się z warstwy biszkoptu, kremu waniliowego oraz masy kokosowej. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Polecam te ciasteczka szczególnie wielbicielom kokosu. Ser wkładamy do miski dodajemy kokos mleko kokosowe i mieszamy jeśli jest potrzeba dodajemy mleko 3. Farsz do naszych ciastek ma być dość zbity ale nie za bardzo i nie może być płynny (coś na wzór tego na zdjęciu).


Przepis na ciastka kokosowe

Ciasto kokosowe jest bardzo popularnym rodzajem wypieku. Jest delikatne w smaku i bardzo aromatyczne. Najczęściej przygotowywane jest na bazie wiórków kokosowych. Do ciasta kokosowego doskonale pasują dodatki w postaci owoców, czekolady, masy budyniowej lub serowej. Do miski wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe, cukier, proszek do pieczenia oraz nasiona chia.


Mieszamy łyżką i dodajemy jajko, śmietanę oraz pokrojone na kawałki masło. Zagniatamy do momentu, aż powstanie bryła ciasta. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce zachowując odstęp i spłaszczamy je. Robiąc ciasteczka kokosowe, opcjonalnie możesz dodać np. Bardzo fajnie będzie współgrała z kokosem i bananem.


Innych połączeń nie testowałem, ale zapewne dodatek suszonego ananasa czy innego egzotycznego owocu również będzie dobrym pomysłem. Kokosowe smaki znakomicie sprawdzają się w domowych wypiekach. Ciastka kokosanki robi się bardzo szybko i prosto, a do tego świetnie smakują - dlatego zyskały dużą popularność i od wielu lat goszczą na naszych stołach. Można je kupić w większości.


Chrupiące i kruche ciastka kokosowe. Bardzo smaczne, mocno czekoladowo- kokosowe ciasteczka. Piekłam je na mące pszennej, ryżowej i uniwersalnej mące bezglutenowej. Wszystkie wersje bardzo smaczne.


Lepiłam kulki licząc na spłaszczone ciastka, a po upieczeniu nadal były ksztaltne kuleczki. Tak sobie jednak myślę że przecież tu nie ma tłuszczu (jedynie ten w wiorkach), więc czemu niby miałyby się rozplywać? Dziękuję za kolejny doskonały przepis, tym bardziej że jest bez gluta!


Najlepsze przepisy na przepyszne, domowe ciasteczka w jednym miejscu. Tradycyjne amoniaczki, kruche z cukrem, pierniczki, ciasteczka z ziarnami, owsiane, kokoski. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.


Przepis na ciastka kokosowe

Lekko wszystko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec minut w temperaturze 1stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty