piątek, 27 lipca 2018

Mięso do spaghetti

Pamietajmy, aby kawałki, z których przyrządzamy mięso były świeże i ładne. Przykładowo może to być wieprzowa łopatka wraz z kawałkiem wołowiny gulaszowej. Najprostsze spaghetti bolognese - sposób przygotowania: Przygotuj sos do spaghetti: na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsyp pokrojony w plasterki czosnek i cebulkę posiekaną w talarki. Zaczekaj, aż się zeszklą, przemieszaj kilkukrotnie. Potem dołóż mięso mielone i lekko je obsmażasz, mieszając łopatką, żeby nie przywarło.


Mięso do spaghetti

Dodaj mięso mielone, sól, pieprz i ulubione zioła. Smaż przez kolejne minut. Jak bardzo się śpieszę dodaję gotowe sosy w słoikach do usmażonego wcześniej mięsa i spaghetti wychodzi bardzo dobre ,dobrą odskocznią jest też dodanie do mięska usmażonych pieczarek-czasami warto sobie urozmaicić danie. Kolejno dodać marchewkę.


Wszystko razem chwilę smażyć. Dodać pomidory w puszcze (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy i wywar. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu.


Zupełnie się nie znam na mięsie. Do tej pory po prostu kupowałam mielone wieprzowo-wołowe (zazwyczaj) ale teraz gotuję również dla mojej małej córeczki, więc wolę kupić mięso i zmielić je sama. Przepisy z kategorii mielone mięso spaghetti. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni.


Dania główne Dietetyczne spaghetti. Rewelacyjne spaghetti w wersji light dla dbających o linię ! Polecane przepisy: jak połączyć mięso mielone z sosem w słoiku do spaghetti Zobacz więcej. Mięso należy obsmażać szybko i na dużym ogniu, najlepiej partiami. Polecam cielęcinę, jeśli chcemy można ją połączyć np. Dzisiaj kolejny przykła że nie zawsze trzeba jeść spaghetti bolognese, a można zaczerpnąć trochę in Zobacz więcej.


Makaron ugotowałam na al dente w osolonej wodzie. Mięso mielone można wykorzystać na chyba milion sposobów, wszędzie upchać i ze wszystkim spasować. Na patelni rozgrzałam olej. Na ową patelnię z rozgrzanym olejem przełożyłam mięso mielone i oprószyłam je odrobiną soli i pieprzu. Podsmażałam mięso,od czasu do czasu mieszając,aż do momentu,gdy nie wyzbyło się czerwonego koloru,nie ściemniało,nie utraciło surowości.


Do podsmażonego mięsa dodałam przeciśnięty przez. Jestem wielką fanką dań z makaronem, bo robi się je szybko i tanio. W spaghetti oprócz makaronu ważne jest mięso, najlepiej samemu je mielić, niż kupować gotowe.


Mięso do spaghetti

Dobry makaron to podstawa spaghetti, nie może być za twardy albo rozgotowany. Ja kupuję włoski makaron arrighi. Wybierz ulubiony makaron, przygotuj sos według naszego sprawdzonego przepis i oczaruj gości doskonałym spaghetti po bolońsku. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie.


Dodajemy pomidory w puszce lub passatę pomidorową, przecier pomidorowy. Doprawiamy pieprzem, solą, szczypta cukru i dusimy co najmniej minut (jeśli używamy wołowiny, wydłużamy czas do godziny). Gotowe spaghetti z mięsem wieprzowo-wołowym i sosem pomidorowym posyp startym serem gratino. Wymieszać z cebulą, przesmażyć chwilę, a następnie dodać 3-łyżki wody, liście laurowe i ziele, dusić przez 1o minut na niewielkim ogniu. Od zawsze spaghetti bolognese kojarzyło mi się z makaronem na szybko, awaryjnym, na pilny głód Pieguska.


Mięso do spaghetti

Karol uwielbia taki makaron, nic więc prostsze go jak podsmażyć na oliwie z oliwek cebulkę wraz z czosnkiem, dodać mięso, pomidory, pastę i gotowe. Następnie dodaje się mięso mielone. Kiedy zrobi się brązowe, dodaje się wino oraz pieprz.


Potem dodajemy pomidory, przykrywamy garnek lub patelnię i gotujemy na małym ogniu co najmniej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty