czwartek, 5 lipca 2018

Cukinia leczo przepisy

Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania.


To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone papryki cukinie duża cebula ząbki czosnku 5ml passaty pomidorowej 1ml wody liść laurowy łyżka oregano lub tymianku łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Przepis na leczo z cukinii. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.


Polecam podawać leczo z bagietką. Podstawą każdego lecza jest papryka. Nic dziwnego w końcu leczo to węgierski wynalazek. Złagodzisz nieco jego pikantny wyraz dodając do niego cukinię.


Jeszcze cebula, pomidory, zioła i masz gotowe danie w wersji wegetariańskiej. Całość pikantna, ale to zależy jakie mięso i dodatki wybierzemy. Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy.


Leczo - danie proste i smaczne. Niektórzy lubią dodać do lecza. Nie tylko cukinia, papryka, cebula, pomidory i wędlina lub mięso znajdują się w leczo. Ta potrawa przecież występuje w niejednej wersji.


Może być w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Na pewno znajdą się tam warzywa - od cebuli po cukinię. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. Pyszne leczo z mielonym mięsem. Teraz czas na pomidorki z puszki, które będą bazą dla naszego lecza oraz przyprawy tj.


Cukinia leczo przepisy

Gdy całość zacznie się gotować dodajemy pokrojoną cukinię - wielkość zależy od gustu - jeśli chcemy by była chrupiąca, kroimy na większe części, a jeśli chcemy by się rozpadła, kroimy na małe cząstki. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem.


To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. W Polsce leczo chętnie uzupełnia się o cukinie lub bakłażany, cebulę i pieczarki. Warzywa smaży się zwyczajowo na smalcu, z dodatkiem boczku lub kiełbasy, jednak wegetariańska odmiana potrawy jest również chętnie przyrządzana. Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury.


W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu. W drugiej połowie lata zaczyna się sezon na cukinię, także nie pozostaje Wam nic innego, jak wpleść w menu to warzywo! Cukinię kochamy także za to, że szybko można przygotować z niej zupę krem czy zrobić placuszki, a także dodać ją do lecza.


Faszerowana cukinia-„zapiekane leczo” SKŁADNIKI. Cukinia na zimę to nie tylko sałatka czy leczo. Co ciekawe, do przetworów z cukinii można wykorzystać przepisy na przetwory z ogórków. Dodane przez Nukleon w: Tylko o kuchni. Mam większą ilość cukinii.


Zrobiłam leczo do słoików na zimę. Podpowiedzcie ,co jeszcze można zrobić z cukinii na zimę ? O przechowaniu w stanie surowym ,chyba nie ma mowy ? NAJLEPSZE PRZEPISY Z CUKINII. Zebrałam dla Was wszystkie moje przepisy w jednym miejscu dzięki czemu w sezonie na cuknie bez problemu wyczarujecie coś pysznego.


Wybierając cukinię pamiętajmy, że jest nie tylko pyszna, ale jest też bardzo. Nasze leczo z cukinią i bakłażanem przypomina nieco wegetariańskie ratatouille z Prowansji, które zawiera przede wszystkim cukinię i bakłażana. W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!).


Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna. Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty