poniedziałek, 30 lipca 2018

Jak zrobic rybe

Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Rybę piecz w piekarniku zawiniętą w folię lub ułożoną w naczyniu żaroodpornym.


Taka ryba jest zdrowsza od smażonej na patelni i ma mniej kalorii. Prosty przepis na rybę z piekarnika. Pieczenie ryby w piekarniku jest łatwiejsze od smażenia jej na patelni. Nie musisz stać przy kuchence i pilnować jej. Rybę w panierce przyrządza się bardzo łatwo i szybko.


Jeśli ktoś miał już do czynienia z filetowaniem ryb na pewno poradzi sobie doskonale. Jeżeli jednak jesteś początkującym kucharzem, pamiętaj, że rybę przed panierowaniem i smażeniem należy najpierw odpowiednio przygotować. Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach.


Jak zrobic rybe

Rybę oczyścić z łusek i wypatroszyć. Dokładnie umyć i podzielić na dzwonki. Każdy kawałek posól, popieprz i odstaw. Do garnka wlej ocet, wodę, dodaj pokrojoną cebulę, ziele angielskie, liście laurowe, cukier i zagotuj. Każdą porcję ryby zamocz w jajku, później w mące.


Smaż na rozgrzanym tłuszczu. Najszybszy przepis na szczupaka. Jeśli nie mamy pomysłu, jak zrobić szczupaka, lub brakuje na to czasu, możemy potraktować go jak każdą inną rybę i… wrzucić na patelnię. Obrane ze skóry filety kroimy na mniejsze kawałki, kropimy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Ryba na parze to danie zdrowe, proste w przygotowaniu i smaczne.


Podczas gotowania w wodzie lub smażenia produkt traci cenne wartości odżywcze – aż witaminy C, a także witaminy A, E oraz witaminy z grupy B. Przyrządzając danie w parowarze zaoszczędzisz czas i pieniądze, a zyskasz zdrowie. Jak długo piec rybę w piekarniku? Długość pieczenia dostosowujemy do wielkości ryby. Nieduże kawałki, pokrojone dzwonka i filety, dojdą do siebie po nieco ponad kwadransie. Jeśli wstawiamy do pieczenia większą rybę, to patrzymy nie na jej długość, a grubość.


Kusi cię rybka z grilla, ale nie wiesz, jak grilluje się ryby? Boisz się, że skórka przyklei się do rusztu i spali, a ryba pozostanie surowa? Oto jak krok po kroku upiec całą rybę na grillu - od przygotowania do konsumpcji! Zapraszam po mój najlepszy przepis na rybę po grecku.


Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Rybę z warzywami możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień.


Do otrzymanej w ten sposób marynaty włóż rybę. Następnie zamarynowane kawałki mięsa nadziej na patyczki na przemian z warzywami, np. Ryba to także dobry sposób na farsz i urozmaicenie dań, zarówno tych klasycznych, jak i mniej znanych.


Do podanego poniżej przepisu, wykorzystaliśmy dorsza, ale w zasadzie większość świeżych ryb nada się doskonale. Upewnij się tylko, że dokładnie wyczyściłeś rybę z łusek i pokroiłeś ją w kawałki odpowiednie do smażenia. Taką smażoną rybę w cieście możesz podawać z różnymi dodatkami. Dobrze smakuje z tłuczonymi ziemniakami, ale będzie też dobra z frytkami czy ryżem.


Nie stety to nie wina kucharza ani zlej kucharki i nie trzeba nie wiadom czego by usmazyc rybe w polsce na rybach oszukuja jak moga i ciezko cos z tego gu…. Mieszkam w irlandi i jak kupie mrozona to jak bym ja nie zrobil to sie nie rozpada i nie zmienia obietosci…. Poradnik Jak zrobić rybę bez. Dorsz pieczony w pomidorach to dobra propozycja na obiad dla osób pragnących zaoszczędzić nieco czasu. Filet z dorsza można upiec razem z warzywami, dzięki czemu w tym samym czasie przygotowuje się cały obiad – w trakcie pieczenia wystarczy zajrzeć co jakiś czas do piekarnika – nie ma konieczności nieustannego czuwania nad.


Ryby to źródło niezbędnych dla naszego zdrowia kwasów tłuszczowych Omega-3. Możemy przyrządzać je na wiele sposobów, jednak najczęściej decydujemy się rybę po prostu usmażyć. Nie jest to może najzdrowsza z meto ale komu nie smakuje pyszny i rumiany filecik rybny?


Niestety smażenie ryb wymaga nieco więcej umiejętności, niż smażenie mięsa. Rybę soli się dopiero bezpośrednio przed smażeniem. Wcześniej posolona ma po usmażeniu mięso, ponieważ sól wyciąga z niego soki. Ryby nie powinno się skrapiać sokiem z cytryny przed smażeniem, bo mięso rozpadnie się i straci swój atrakcyjny wygląd. Ryba to zdrowy dodatek do obiadu, ale by dobrze smakowała trzeba ją odpowiednio przygotować.


Jak zrobic rybe

W jaki sposób zrobić rybę, aby była jak najpyszniejsza i zachowała jak najwięcej swoich cennych wartości? Odtąd na Twoim talerzu będą gościć przeróżne rybne potrawy. Polecam bardzo dobry sposób na konkretne pyszne danie z ograniczoną ilością kalorii.


Opis przepisu: Autor: dam8Pyszną i złocistą rybę smażoną w mące przed smażeniem skrapiamy sokiem z cytryny, co cudownie podkreśla smak potrawy. Następnie kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Ryba smażona w mące to opcja idealna dla osób, które ze swojej diety wykluczyły jajka - w tym wypadku do panierowania używamy jedynie soku z cytryny i mąki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty