poniedziałek, 20 października 2014

Krem na biszkopt

Dodane przez adka w: Tylko o kuchni. Zrobilam ostatnio biszkopt ,slicznie wyrosl. Polozylam na nim swierze truskawki,i zalalam juz gestniejaca galaretka. Niestety biszkopt cala galaretke wchlonal. Czy ktos moze mi napisac dlaczego?


Krem na biszkopt

Przepisy z kategorii krem-na-biszkopt. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Tort pelen prob i testow.


Jedyna rzecza ktorej bylam pewna, byl biszkopt rzucany. Zawsze pieknie wyrasta, jest puszysty i bardzo smaczny. Testowalam zas krem maslany na mleku skondensowanym z przepisu na babeczki jednorozce. To tradycyjny przepis na biszkopt bez proszku do pieczenia, który zawsze się udaje. Przygotowując biszkopt, pamiętajcie o pokojowej temperaturze składników, w tym przypadku są to jajka.


Część składników do tego biszkoptu jest mocno podgrzewana, więc składniki te przed dodaniem powinniśmy przestudzić. Krem przygotowałam na bazie mojego ulubionego i najprostszego kremu śmietanowego. Dlaczego warto jako podstawę dla swojego tortu wybrać biszkopt tłuszczowy i czym różni się od wersji tradycyjnej dowiesz się z przepisu na biszkopt tłuszczowy. Mimo iż ten biszkopt jest wystarczająco wilgotny, można go dodatkowo. Biszkopt okroić nożem przed wyjęciem z formy, przekroić na pół, nasączyć połową ponczu, wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim blatem, nasączyć, posmarować dżemem lub konfiturą, wyłożyć mus czekoladowy.


Gotowy krem wyłożyć na biszkopt w blaszce i wyrównać. Na wierzchu poukładać owoce i zalać je lekko tężejącą galaretką. Wyrównać i ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Schłodzony biszkopt z kremem i owocami ostrożnie wyjąć z blaszki, można nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki.


Krem zrobiłam jak tu ktoś radził, do gotowego, gorącego budyniu dodałam rozpuszczoną żelatynę. Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest! Ciasto pyszne, lekkie, szybkie i proste do zrobienia.


Wypróbowałam już wiele przepisów na biszkopt, ale ten jest najlepszy, zawsze wychodzi, pięknie i równo wyrasta, no i oczywiście jest bardzo smaczny. Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu. Witam, mimo że jestem miłośniczką smaków cytrusowych to krem pomarańczowy mi nie smakował (krem zrobiłam z wyciśniętych pomarańczy). Mąż jeszcze próbował ratować krem dodając sok z cytryny, ale bez skutku.


Krem na biszkopt

Zła spłukałam krem w toalecie, na biszkopt zrobiłam krem ananasowy, a do góry położyłam bezę kokosową. Biszkopt z galaretką i kremem Zdecydowanie mój faworyt na te upalne dni. Ciasto jest idealnie słodkie, bardzo mięciutkie i pyszne.


Krem budyniowy zrobiony własnoręcznie jest najpyszniejszym i najlepszym rozwiązaniem. Taki pyszny krem można wykorzystać do udekorowania karpatki, czy babeczek. Jeśli chcesz wykorzystać swój krem budyniowy do tarty można go wykonać z klasycznego śmietankowego budyniu.


Jeśli robisz tartę czekoladową, to polecam. Dobrze, jeśli jego góra jest równa – wtedy łatwo można pokroić go na warstwy. Idealny biszkopt powinien być lekki i delikatny. Biszkopt składa się z trzech głównych składników: jaj, mąki i cukru.


Biszkopt genueński najlepiej upiec 1-dni wcześniej przed przełożeniem go kremami. Jeśli tort będzie jedzony w sobotę, to biszkopt można upiec już we wtorek wieczorem. Do krojenia używam noża strunowego, dzięki czemu nie mam poszarpanych blatów. Coś jeszcze dodałaś do tego biszkopta? Z margaryny owszem da się zrobić krem, może nie tak smaczny jak z masła, ale da się.


Do kremu orzechowego można dodać trochę alkoholu, np. Uwagi: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Krem orzechowy z tego przepisu wystarczy na przełożenie blatu biszkoptu o śr cm. Skorzystaj z przelicznika foremek. Z nim Twoje torty zawsze wyjdą rewalacyjnie!


Sprawdź instrukcję ze zdjęciami krok po kroku na ciastkożercach! Prosty przepis na biszkopt, który nie upada. Pierwszy raz piekłam biszkopt. W sumie nie wiem co się stało, ale podczas pieczenia ładnie mi wyrósł, ponad formę, a potem opadł do polowy.


Krem na biszkopt

Całe szczęście, na tyle był jeszcze wysoki, że dalo się go przekroić na pół, natomiast stało się też coś dziwnego, góra się zwęziła, nie wiem jak to opisać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty