piątek, 17 października 2014

Jak przygotować kabaczka do leczo

Tych kilka produktów wystarczy, żeby w szybki sposób przygotować pyszne i sycące leczo. Duszone lub pieczone potrawy z kabaczka (z małą ilością tłuszczu) poleca się szczególnie osobom na dietach lekkich i odchudzających. Leczo - danie proste i smaczne.


Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Przepisy na leczo są różne. Niektórzy lubią dodać do lecza.


Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo!


Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Sprawdź, jakie składniki i ile czasu. Nadszedł czas na leczo - potrawę kojarzoną z Węgrami, ale bardzo chętnie przygotowywaną także w środkowej i wschodniej Europie.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Jak w domu przygotować leczo na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. W sezonie letnim, kiedy warzywa są najlepsze i tanie, warto.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Z kabaczka i cukinii wydrążamy nasiona, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli. Warzywa dusimy na małym ogniu po przykryciem około minut (od czasu do czasu mieszając).


Pomidor parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw po minutach duszenia. Trzy kolory papryki, pomidory, cebula – z tej kolorowej mieszanki można przygotować smakowite leczo. Duszone z dodatkiem kiełbasy, zadowoli niejednego mięsożercę. Co równie istotne, nie zabierze Ci mnóstwo czasu. Sycące i lekkie potrawy z kabaczka dla całej rodziny!


Jak przygotować kabaczka do leczo

Dodatkowo, przepisy na placki z kabaczka! Kabaczek faszerowany i kabaczek nadziewany mięsem. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Lista przepisów na co można zrobić z kabaczka z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Oprócz popularnego leczo z kabaczka, mona zrobi równie pyszn i prost zup warzywn. Dla moich najbliższych staram się przygotować coś innego i pysznego każdego dnia. A ponieważ mam własne cukinie i kabaczki na działce postanowiłam. Przygotuj kabaczka: umyj go, obierz, gotuj w osolonej wodzie przez ok.


Po tym czasie przekrój go na pół, pozbądź się pestek, miąższ pokrój w paski o grubości ok. Posiekaj cebulę i czosnek, rozsmaruj je na plastrach kabaczka, skrop sokiem z cytryny, olejem, dopraw solą i pieprzem. W Polsce przyrządzana jest często na oleju z dodatkiem cukinii, kabaczka lub bakłażanów.


Danie można przygotować również na ryżu, zwiększając jego gęstość. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Jest lekkie, szybkie, warzywne, sezonowe i smaczne. Trzeba cię dłużej przekonywać?


Nie każdy zna takie określenie cukinii. Dokładnie tak, leczo z kabaczka to nic. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek posiekaj. Przysmaż cebulę i czosnek na oleju. Kiełbasę pokrój w plasterki, paprykę w kostkę.


Do cebuli dodaj kiełbasę, paprykę, przyprawy (słodka i ostra papryka) oraz koncentrat. Smaż całość przez kilka minut. Bez mięsa bo chciałam dodawać na bieżąco. Nałożyłam do słoiczków i pasteryzowałam minut. W zależności od tego, jakie dodatki dodamy do potrawy uzyskamy.


Cukinia ma tę niewątpliwą zaletę, że wymaga bardzo krótkiej obróbki termicznej. Możesz z jej udziałem przygotować naprawdę pyszny i odżywczy obiad. Zerknij koniecznie na ten przepis.


Tego typu obiady ratują mnie zawsze wtedy, kiedy czasu na gotowanie brak, a chce się zjeść „coś konkretnego”. Wsypać do garnka podlać łyżkami wody i duścić do miękkości na ogniu (15minut). Na petelni zeszklić na oleju. W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić leczo z kabaczka w domowy i pyszny sposób. Przecież nic nie smakuje lepiej niż domowe leczo z kabaczka przygotowane samemu.


Jak przygotować leczo z kabaczka w szybki i prosty sposób? Placki z kabaczka czy cukinii to bardzo proste i smaczne danie a przy tym można je bardzo szybko przyrządzić. Najczęściej podajemy je ze śmietaną, sosem czy też ulubioną surówką. Przygotować większy rondelek i rozgrzać w nim oliwę. Następnie włożyć do niego posiekaną cebulę, zrumienić.


Dodać paprykę oraz miąższ z kabaczka. Wszystko dusić ok min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty