czwartek, 16 października 2014

Babeczki kokosowe

Wilgotne, nie za słodkie, czekolada robi wspaniały kontrakt dla kwaśniej nuty cytryny. Jak na mój gust, może i za bardzo cytrynowe, a za mało kokosowe (może użycie limonki byłoby bardzie zasadne), ale i tak na pewno do powtórki;) dziękuję za kolejny fantastyczny przepis! W jednym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, proszek, wiórki kokosowe, sól. W drugim naczyniu jajka, olej, mleko, ekstrakt.


Babeczki kokosowe

Połączyć wszystkie składniki razem, przełożyć do papilotek. Wymieszać wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze się połączą.


Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Piec na złoty kolor, przez około - minut. Każda, absolutnie każda część składowa babeczek jest pyszna, a kiedy przebijacie się widelczykiem przez wszystkie warstwy i próbujecie ich razem - smakują po prostu niebiańsko.


Zapraszam też po inne moje przepisy na babeczki i muffinki. Zrobiłam dla męża babeczki kokosowe – powiem tylko tyle – OMG jakie one są pyszne Jak nigdy wyjadłam surowe ciasto z miski po rozdzieleniu babeczek do pieczenia – na prawdę – nigdy tego nie robię, a t Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Izioni pyszne smaki. Proste babeczki kokosowe.


Mleko kokosowe dobrze jest włożyć przynajmniej na godzinę do lodówki (lub zostawić je tam na noc) łatwiej wtedy oddzielić mleko od miazgi. Po otwarciu odlewamy przezroczyste mleko do jednej miseczki a białą miazgę przekładamy do drugiej – z niej zrobimy krem. Będą stanowiły świetną przekąskę w ciągu dnia, ale sprawdzą się również jako poobiedni deser. Przygotuj ciasto, powoli łącząc ze sobą składniki i mokre (powinny mieć temperaturę pokojową) – aż do powstania gładkiej masy.


Przepisy z kategorii babeczki-kokosowe. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Pyszne babeczki mocno kokosowe z odrobiną rumu, oblane czekolad.


Od tamtego czasu przepis na babeczki uległ małej zmianie, ponieważ lubię trochę modyfikować przepisy. Dzięki temu mam dla Was przepyszne i mięciutkie babeczki :). Pomysłów na muffinki są tysiące. To szybki i pyszny deser, po który bardzo często sięgamy.


Które lubicie najbardziej? Masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy wiórka kokosowe, likier i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem i mieszamy szpatułką. Muffinki kokosowe, na które podaję przepis, są drugiego dnia ciągle dobre (choć świeże jeszcze lepsze).


Pełne wiórków kokosowych, chrupiące i lekko skarmelizowane na wierzchu, miękkie, puszyste i wilgotne w środku. Jeśli tak, to pokochacie te babeczki #128578; One również zrobione są z masy wiórek kokosowych i białek (jeśli akurat białka się Wam zbierają i nie wiecie co z nimi zrobić, to te babeczki będą idealnym rozwiązaniem). Bardzo czekoladowe babeczki. Oczywiście nie ma potrzeby ich specjalnie dekorować. Drugiego a nawet trzeciego dnia nieźle się trzymają i zachowują świeżość, może poza owocową dekoracją na wierzchu, ale to rzecz oczywista, jeśli chcemy ciastka przechowywać dłużej – omijamy.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Nasze babeczki bananowo-kokosowe to pyszny deser. Wilgotne ciasto bananowe, przełożone karmelem, plasterkami banana i udekorowane kokosowym kremem.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na babeczki kokosowe ewy wachowicz. Dziś przepis na niebiańskie babeczki kokosowe z kremem z bitej śmietany i serka mascarpone! Szybkie w przygotowaniu, delikatne, puszyste i mocno kokosowe! Przysłowiową wisienką na tych babeczkach są praliny Rafaello, które znajdziecie zarówno w środku jak i na wierzchu babeczek. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać ciasto łyżką (najlepiej drewnianą).


Do białek dodać odrobinę soli i ubić je na sztywną pianę. Przełożyć do wcześniej otrzymanej masy i bardzo delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Rok temu tuż przed Wielkanocą przyjechała do mnie Sylwia, która spędzała święta we Wrocławiu i brakowało jej tu kilku foremek.


Kokosowe babeczki bez glutenu, bez laktozy i bez cukru. Spędziłyśmy w kuchni miłe chwile, a ja podpatrywałam, co Sylwia przygotowuje. Błyskawiczne do przygotowania babeczki kokosowe z malinami. Maślane ciasto przełamane kwaśnymi malinami. Gęste i wilgotne, długo pozostaje świeże.


Babeczki kokosowe

Składniki mieszamy łyżką jak w brownies. Eksperymentalnie dodałam mąkę ziemniaczaną, dzięki temu babeczki mają nieco inny i niepowtarzalny smak. Masło ubijamy na puszystą masę i powoli ciągle miksując dodajemy cukier. Następnie wbijamy jajka.


Babeczki : 340g niesolonego mas? Do całości dodajemy mleko i przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy do.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty