wtorek, 31 marca 2015

Biszkopt zawsze udany

Biszkopt zawsze udany

Przepis na biszkopt, który zawsze się udaje. Może nie jest to tradycyjny biszkopt, bo zawiera proszek d. Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest! Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu.


Biszkopt zawsze udany

Ubijamy pianę z białek, pod koniec dodajemy cukier i ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy żółtka, następnie przesianą mąkę i delikatnie łączymy. Biszkopt który zawsze się udaje. Nic tak nie zachęca do dalszego eksperymentowania w kuchni jak udany wypiek. Jeśli zastosujecie rady, biszkopt MUSI się udać :) Stanowi on wspaniałą i nie zastąpioną podstawę to wszelkich tortów, można go przekładać różnymi masami, obkładać owocami i tym na co tylko macie ochotę.


Jednak nie każdy musi piec zawsze i tylko z takiego przepisu. Piekłam biszkopt tysiące razy i nigdy nie wyszedł,z różnych przepisów,a i tak zawsze nie wychodził,ale wczoraj przeszłam sama siebie Nawet tż był w szoku,że wreszcie się udało. Szukałam takiego przepisu, jaki naprawdę się sprawdza i nie opada. Testem bylo tez uzycie zlotego barwnika i ja tak jak dziecko ktoremu po raz pierwszy daje sie do reki farbki , maluje wszystko, tak ja rowniez wykorzystalam zlotko na maksa zgodnie z zasada: Sie kupilo, sie ma , sie uzywa! W końcu znalazłam go trzy lata temu.


PRzepis jest sprawdzony (teściowa tak robi i jej wychodzi). U mnie zaś wszystko jest super. ROśnie pięknie, widać jaki jest pulchny itd. Ja piekę biszkopt zawsze bez termoobiegu.


Bałabym się termoobiegu przy delikatnym biszkopcie, bo wydawałoby mi się, że jakiś nagły powiew lub nierówne działania wiatraczka spowodowałby opadnięcie delikatnego biszkoptu. Ale to tylko takie moje odczucia. Jednak na wszelki wypadek nie ryzykuję włączenia wiatraczka. Robię tort urodzinowy dla teścia i pomyslalam o jednej warstwie o kokosowym smaku.


Wymyśliłam sobie wafelki princesse pokruszone w malakserze Plus roztopioną białe czekolada Plus kilka łyżek bitej śmietany. Jednak wśród nich jest jeden, którego jakość ma ogromne znaczenie. Prezentuję biszkopt, który można nazwać idealnym. Metodą na udany biszkopt jest rzecz jasna wybór dobrej mąki.


Jest puszysty, wysoki i prosty - co jest niewątpliwym atutem przy krojeniu go na tort. Rośnie bez proszku do pieczenia. Dziś trochę podstaw – przepis na biszkopt kakaowy – ten wynalazłam na Moich Wypiekach i już wielokrotnie wypróbowałam – nigdy mnie nie zawiódł #128578;. Cała tajemnica tego cuda tkwi w. Na swoje potrzeby stworzyłam sobie tabelkę przelicznikową składników na różne moje foremki i powiesiłam sobie na lodówce, abym nie musiała za każdym razem sobie tego liczyć.


Idealny biszkopt powinien być lekki i delikatny. Dobrze, jeśli jego góra jest równa – wtedy łatwo można pokroić go na warstwy. Długo szukałam przepisu na biszkopt. Ten przepis nigdy mnie nie zawiódł.


Ciasto jest pu szyste, pulchne, świetnie wyrasta i łatwo je przekroić na cztery, a nawe t pięć cienkich blató w. Ni e może się nie udać, o zakalcu nie ma mowy. Prosty przepis na biszkopt, który nie upada. Z nim Twoje torty zawsze wyjdą rewalacyjnie! Sprawdź instrukcję ze zdjęciami krok po kroku na ciastkożercach! To tradycyjny przepis na biszkopt bez proszku do pieczenia, który zawsze się udaje.


Ciasto polecam do szykowania biszkoptu przekładanego - kroi się na blaty. Niezawodny i najlepszy przepis na domowy biszkopt do tortu. Jak upiec idealny biszkopt do tortu. Przygotowanie dania biszkopt zawsze się udający Przygotowanie biszkoptu zaczynam od przygotowania tortownicy - boki jej smaruję masłem i wysypuję tartą bułką.


Piekarnik rozgrzewam do 2stopni. Na dno kładę koło z pergaminu wysmarowanego masłem. Jajka wbijam do sporej, a wysokie miski.


Poniżej przedstawiam dwa warianty: pierwszy wariant to biszkopt z czterech jaj, który po przekrojeniu na pół daje dwa blaty, a drugi wariant to biszkopt, ale z sześciu jaj, który można przekroić na trzy blaty. Taki, który nigdy nie opada i jest prosty jak stół? Delikatny, puszysty, nie jest suchy, a nawet należy do tych bardziej wilgotnych dzięki dodatkowi mąki ziemniaczanej.


Przysparza wielu problemów nawet wytrawnym amatorom wypieków. Trudno też znaleźć niezawodny przepis na biszkopt, który zawsze się udaje i nigdy nie upada, a w dodatku jest w stanie udźwignąć dodatkowe dekoracje. Warto testować ilości , nasze przepisy są sprawdzone u nas w pracowni ale to jak z chlebem jednym się uda innym nie.


Był czas,że myślałam,że zrobienie tortu to bardzo trudna sprawa, bo biszkopt, bo masa i na koniec dekoracja. Gdy na świecie pojawiły się moje córeczki chciałam być mama, która sama piecze i robi im torciki na różne okazję i dlatego troszkę zgłębiłam ten temat, aby ułatwić sobie przygotowanie tortu. Wystarczy chwila cierpliwości przy robieniu ciasta i można cieszyć się wspaniałym, puszystym i wilgotnym biszkoptem. To biszkopt, który zawsze się udaje. Zapraszam do wypróbowania.


Wypróbuj sprawdzony przepis na biszkopt. Zobacz, jak krok po kroku możes. To najdelikatniejsze i lekkie ciasto jest łatwe w przygotowaniu i nigdy nie opada. Zwiększyłam nieco ilość składników bo piekłam w dużej blaszce.


Zawsze bałam się upiec biszkopt, bo myślałam,że mi nie wyjdzie…aż tu mojemu zachciało się na Święta cycków murzynków:P Więc zasiadłam do szukania przepisu na idealny biszkopt,i trafiłam na ten blog.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty