wtorek, 24 marca 2015

Jak przygotować leczo z cukinii

Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Fantastyczna jest również zapiekanka z cukinii. Przepis na leczo z cukinii. Robię je naprawdę różnie.


Cukinia na zimę - przepisy, jak przygotować pyszne przetwory z cukinii na zimę Cukinia to warzywo pochodzące z Ameryki Południowej, które doskonale zadomowiło się w Polsce. Najlepsza do sporządzania potraw jest cukinia młoda, która jest jeszcze miękka i można ją łatwo pokroić. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka.


Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Jedną z łatwiejszych do wykonania potraw jest leczo z cukinii na zimę, które uda się nawet osobom mniej doświadczonym kulinarnie. Poznaj klasyczny przepis na leczo z cukinii, który łatwo wykonać, aby zimą cieszyć się walorami smakowymi tego warzywa. Wystarczy teraz przygotować pastę z cukinii i wstawić do słoików na zimę. Przedstawiamy kilka sprawdzonych przepisów na leczo z cukinii.


Leczo - danie proste i smaczne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą.


Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis. Dzisiaj zrobiłam na obiad i kolację leczo z cukinii, takie proste i smaczne. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Całość zalej passatą, gotuj około minut.


Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia.


Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Jeśli jednak lubisz leczo z większą ilością mięsa, to zapraszam po przepis na leczo z kiełbasą. Zobacz też inne najłatwiejsze przepisy.


Dla miłośników bardziej bogatych dań warzywnych, do których dodaje się nie tylko podstawowe warzywa, a przy tym leczo zawiera jeszcze kiełbasę, polecam mój przepis na leczo z cukinii. Jeśli chcemy przygotować leczo z cukinii w wersji wege, wybierzmy porcję dodatkowych warzyw. To smaczna i sycąca porcja białka, wskazana dla osób, które mięsa nie jedzą. Nie zapomnijmy też o pieczarkach lub boczniakach.


Jak przygotować leczo z cukinii. Paprykę myjemy, cebulę obieramy, a potem kroimy wszystko na niezbyt drobne kawałki. Kroimy kiełbasę w kostkę. Cukinię kroimy również w grubą kostkę, a pomidory, jak podlec, bo i tak podczas gotowania się rozpadną. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.


Jak przygotować leczo z cukinii

Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty